Nelu Tătaru spulberă speranţele fanilor: Ce se întâmplă cu stadioanele de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Tătaru pare că a vorbit despre subiectul stadioanelor doar pentru a arăta că e preocupat de el
Nelu Tătaru pare că a vorbit despre subiectul stadioanelor doar pentru a arăta că e preocupat de el

România a înregistrat, luni, cel mai mic număr al noilor infectări din ultimele două luni. Iar Guvernul a permis, din nou, reluarea sporturilor de contact. Veştile bune se cam opresc aici.

Stadioanele de fotbal din România erau goale şi înainte de pandemie, calitatea slabă a meciurilor ţinând fanii departe de arene. 

Odată cu apariţia şi răspândirea noului coronavirus, accesul suporterilor pe stadioane a fost interzis definitiv. Nu doar la noi, ci în întrega Europa.

Doar că, în ultimele luni, foarte multe ţări precum Ungaria, Bulgaria sau Franţa au hotărât că meciurile se pot desfăşura cu publicul în tribune, însă fără ca suporterii să ocupe capacitatea maximă a stadionului. La noi, la nivel declarativ, această idee se află pe agenda Guvernului din octombrie încolo. 

Totuşi, având în vedere că toţi cei care se ocupă de lupta anti-COVID ne tot avertizează că, odată cu redeschiderea şcolilor şi alte măsuri de relaxare, urmează să avem o „creştere asumată“ a numărului de cazuri, e clar că redeschiderea arenelor sportive din Octombrie e doar o vorbă aruncată în vânt. Potrivit gsp.ro, mai multe detalii în acest sens a oferit ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ce a spus Nelu Tătaru?

*Vedem evoluţia din următoarele două săptămâni. A fost o lună plină, încărcată, cu măsuri de revenire la normalitate. De la 1 septembrie s-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografele, e o lună electorală, a început anul şcolar, a revenit populaţia din concedii. Vedem câtă aglomeraţie e deja în mijloacele de transport în comun.

*Sunt două săptămâni în care vom avea o evaluare. Această evaluare ne va da şi măsura altor relaxări sau reveniri la normalitate, cum e cazul spectatorilor pe stadioane. Deocamdată, gestionăm reînceperea anului şcolar. Asta e foarte important acum. După, la începutul lunii octombrie, putem vorbi şi despre alte măsuri de revenire la normalitate.

*Fotbalul şi suporterii sunt altceva. Trăiesc momentul! Sunt momente în care regulile sunt lăsate deoparte în faţa sentimentelor. Haideţi să vedem ce facem cu transmiterea comunitară, să fie în limite sau chiar mai scăzută. Să rămânem în platou şi mergem în parte descendentă, apoi ne permitem alte măsuri de revenire.

*Cu siguranţă, vor fi reguli care trebuie respectate (n.r. în momentul redeschiderii). Dar această revenire trebuie să se facă într-un context epidemiologic cu stabilitate, chiar în scădere ca număr de cazuri.

*Un meci desfăşurat într-o localitate sau o ţară unde indicele de infectare e mic, atunci permite şi mai multe relaxări, inclusiv un meci cu suporteri. Aţi putut urmări pe parcursul acestei veri tot ce a însemnat competiţie europeană şi aţi văzut că s-a disputat fără spectatori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite