Nevaccinatul Djokovici, decizie dureroasă: De ce a sărit peste turneul în care joacă şi Nadal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

În această săptămână, se vor desfăşura două competiţii de aceeaşi categorie, ATP 500, la Dubai şi la Acapulco. Surprinzător, la prima vedere, Novak Djokovici va evolua, în Emirate şi nu în Mexic, acolo unde s-au dus „greii“ circuitului.

Un meci Djokovici - Nadal iese din discuţie şi în luna februarie, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Din păcate pentru iubitorii tenisului, cei doi mari rivali, după ce au fost despărţiţi din cauza vaccinării, la Australian Open 2022, şi-au ales turnee diferite, în această lună. Ceea ce e surprinzător, la prima vedere. Pentru că Djokovici (Serbia, 34 de ani, 1 ATP) a optat pentru Dubai Tennis Championships 2022, unde mai sunt doar trei jucători de Top 10, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Rafael Nadal (Spania, 35 de ani, 5 ATP), în schimb, a ales să joace la Mexican Open 2022, alături de „greii“ circuitului, după cum „Adevărul“ a arătat aici.

Aşadar, apare o întrebare: De ce Djokovici nu s-a dus şi el în Mexic, mai ales că această ţară nu cere nici test, nici dovada vaccinării, la intrare?

Răspunsul are o legătură directă tot cu faptul că Djokovici e nevaccinatul singuratic din Top 100, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Concret, jucătorii care s-au dus în Mexic, au luat această decizie pentru că apoi, după competiţia de la Acapulco (21-26 februarie), se vor muta în Statele Unite ale Americii. Unde, în luna martie, vor avea loc două competiţii foarte importante:

*Indian Wells: 10-20 martie 2022

*Miami: 23 martie - 3 aprilie 2022

Aproape sigur, Djokovici va lipsi de la ambele întreceri. Explicaţia e simplă: cine vrea să meargă în Statele Unite are nevoie de certificat de vaccinare, plus test negativ, înainte de a pune piciorul în avion. 

În aceste condiţii, ştiind că, oricum, nu va merge în SUA, Djokovici a preferat turneul de la Dubai. 

Va sta pe tuşă în martie

Problema şi mai mare pentru Djokovici e că, nejucând în SUA, în luna martie, va fi nevoit să stea, practic, pe tuşă. Pentru că nu există alte întreceri importante în calendar, în afara celor de la SUA.

Situaţia se va schimba, începând cu luna aprilie. Atunci, Djokovici poate evolua la Belgrad (18-24 aprilie), deşi întrecerea principală va fi, la Monte Carlo (10-17 aprilie), de categoria ATP 1000. Din nou însă, apare problema vaccinării. Cu precizarea că până atunci e posibi ca Franţa, la fel ca alte ţări, să nu mai ceară certificat de vaccinare, la intrare. Decizia ţine însă de evoluţia situaţiei epidemiologice. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite