Neymar, mesaj pentru restul Europei: Ce a spus la capătul unui meci demenţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSG a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor, după o aşteptare de 25 de ani, eliminând, incredibil, Atalanta, scor 2-1, deşi în minutul 89 italienii aveau 1-0 pe tabela de marcaj.

Ce a urmat pe „Da Luz“, după fluierul de final al arbitrului Anthony Taylor, nu e greu de imaginat: sărbătoarea nebunească a jucătorilor PSG şi durere inimaginabilă pentru fotbaliştii de la Atalanta, care provin dintr-un oraş, Bergamo, care încă îşi plânge morţii de coronavirus, fiind, efectiv, îngenuncheat de pandemie.

În mijlocul acestor scene contrastante, cel mai căutat a fost brazilianul Neymar. Assist-ul acestuia la golul lui Marquinhos a dat tonul revenirii PSG-ului. Chiar dacă a fost desemnat „Omul meciului“ de UEFA, brazilianul i-a dat trofeul coechipierului său, Choupo-Moting, cel care a intrat pe teren în minutul 79 şi a marcat golul calificării.

„În niciun moment, nu m-am gândit că mă voi întoarce acasă. De la început până la final, cu toţii ne gândeam numai la calificare. Şi nimeni nu-mi va scoate din cap că vreau să ajung în finală! Avem un grup cu adevărat extraordinar aici, o familie, şi ştim că, având această stare de spirit, e imposibil să fim eliminaţi din competiţie“, a spus Neymar, după meci.

„Ştiam că o minge poate schimba soarta meciului. Iar după ce am egalat, eram convinşi că va veni şi golul doi. Atalanta e o mare echipă, au jucat foarte bine, sunt surpriza competiţiei. Sunt foarte agresivi şi ştiam că ne vor presa. Acum, după această calificare, trebuie să ne odihnim, mai ales că a fost un meci foarte dificil, din punct de vedere mental, şi urmează altul, la fel de dificil“, a adăugat Neymar.

Liga Campionilor, sferturi

1. Atalanta - PSG 1-2

2. Leipzig - Atl. Madrid 2-1

3. Barcelona - Bayern (vineri)

4. Man City - Lyon (sâmbătă)

Toate duelurile se vor disputa în manşă unică, la Lisabona, pe „Estadio Da Luz“ sau „Estadio Jose Alvalade“, cu începere de la ora 22.00. 

Semifinale (18-19 august)

*PSG - Leipzig

*Câştigătoarea sfert 3 - Câştigătoarea sfert 4

Finala Ligii Campionilor 2019-2020 se va juca pe 23 august pe „Estadio Da Luz“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite