Niculescu a ales echipa, acum face o declaraţie îndrăzneaţă: Ce crede despre tenisul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niculescu

După ce a convocat un lot plin de surprize, căpitanul tricolorelor a vorbit despre perspectivele României în Fed Cup, competiţie redenumită, între timp, Billie Jean King Cup.

Monica Niculescu (33 de ani) traversează o perioadă de coşmar în cariera ei în circuitul feminin, având nouă înfrângeri la rând. 

În schimb, săptămâna trecută, ea a fost numită căpitan al echipei de Fed Cup şi va conduce România în confruntările cu Italia, la Cluj-Napoca, în zilele de 16 şi 17 aprilie. Câştigătoarea va rămâne în Grupa Mondială. Contactată de „Fanatik“, Niculescu s-a arătat încântată de noul ei rol. 

„Să fii căpitanul unei echipe naţionale în care evoluează o jucătoare, care a schimbat istoria tenisului, aşa cum e Simona Halep, nu e doar o provocare, e o onoare şi o mare responsabilitate. Simona e un simbol şi o permanentă sursă de inspiraţie. E un om de la care ai de învăţat câte ceva în fiecare zi. Standardele ei sunt foarte ridicate, iar tu, lucrând cu ea, trebuie să te ridici tot timpul la nivelul acestor standarde cu care e obişnuită. Avem o echipă puternică, o avem pe Simona, liderul acestei generaţii, care putem spune că a scris o pagină din istoria tenisului. Avem fete care activează la cel mai înalt nivel şi chiar cred că putem învinge orice echipă din lume“, a spus Monica Niculescu.

Iată lotul anunţat de Monica Niculescu:

*Simona Halep (3 WTA)

*Sorana Cîrstea (66 WTA)

*Irina Begu (74 WTA)

*Ana Bogdan (102 WTA)

*Mihaela Buzărnescu (137 WTA)

*Raluca Olaru (41 WTA la dublu)

CITEŞTE ŞI:

Monica Niculescu, convocări bizare: A lăsat-o pe tuşă pe Jaqueline Cristian! Revin Halep şi Cîrstea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite