Niculescu, prăbuşire totală la Australian Open: A luat primul set, apoi a jucat catastrofal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a avut patru sportive pe tabloul principal de la Australian Open şi, după partidele din prima rundă, două dintre ele sunt deja în drumul spre aerport.

Simona Halep (3 WTA) şi Sorana Cîrstea (74 WTA) menţin România în proba feminină de la Australian Open 2020, însă, din păcate, Irina Begu (105 WTA) şi Monica Niculescu (129 WTA) au şi încheiat deja socotelile cu primul Grand Slam al anului.

Dacă Begu a fost spulberată în runda inaugurală şi nu poate avea mari regrete după duelul cu Bertens (10 WTA), în schimb, Monica Niculescu îşi va reveni cu greu după înfrângerea suferită la Melbourne. 

Sportiva de 32 de ani părea a fi în formă, dovadă şi faptul că a trecut peste trei partide din calificări pentru a ajunge pe tabloul principal. Iar aici, chiar dacă a întâlnit o adversară mai bine cotată, având-o în faţă pe Alize Cornet (61 WTA), românca a început excelent partida!

Niculescu a condus cu 4-0 şi 5-1, după care a avut un prim moment de rătăcire, permiţându-i adversarei să facă 5-5. Totuşi, Monica s-a redresat pentru a tranşa primul set cu 7-5. Degeaba însă! În următoarele două seturi, românca a fost, pur şi simplu, inexistentă. Şi-a făcut serviciul pentru 1-1 în debutul setului doi, după care a cedat, incredibil, 11 game-uri la rând, fiind învinsă cu 7-5, 1-6, 0-6 după două ore şi două minute.

Monica Niculescu n-a mai depăşit turul I de la Australian Open din 2016, fiind eliminată în runda inaugurală în 2017, 2018, 2019 şi 2020.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite