Nimic de discutat pînă la Italia-Germania

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există un motiv, un singur motiv pentru care Portugalia e în semifinale, iar Polonia l-a adus pe Lewandowski la Euro pentru un gol. Cu un singur cuvînt: tehnica. Asta desparte o echipă de excelenţi controlori ai balonului care joacă, iar, cu Ronaldo deocheat de lasere şi o echipă care aleargă ca o garnitură de tren, dar nu-şi poate adăpa supervîrful.

Elanul şi voinţa sînt admirabile, dar Polonia are numai atît. În fond, după niciun stop reuşit şi o sută de pase ratate, Polonia l-a declarat şomer de onoare pe Lewandowski şi nu mai putea aştepta altceva decît o loterie ultrafavorabilă. Polonia şi-a epuizat şansa în minutul 2, cînd Cedric şi Pepe au greşit masiv şi succesiv. A doua rafală de noroc n-a mai venit şi polonezii au rămas la starea de zbucium neîncetat şi nefinalizat. Cu măcar 10% din capacitatea tehnică a Portugaliei, Polonia mergea în semfinale.

Portugalia e, colectiv, o echipă în căutarea lui Ronaldo. În cazul în care adineaori numitul e în concediu, accidentat sau arestat de ghinion, portughezii au, totuşi, capacitatea de a nu se certa cu mingea. Echipa e prea îmbătrînită în rele şi paranteze pe cît de baroce pe atît de inutile, dar Polonia a fost nesfîrşit de naivă. Asta a dus meciul spre penaltiuri, adică acolo unde alergatul nu mai înseamnă nimic, iar polonezii au rămas fără argumente.

Oricum e foarte probabil că sfertul Portugalia-Polonia a dat echipa şubredă a semifinalelor. În absenţa unei partituri istorice a lui Ronaldo. Portugalia nu mai poate înainta.

E de anticipat că nici Belgia-Ţara Galilor nu ne va ţine de vorbă prea mult. Belgienii ar trebui să se desprindă uşor. Ţara Galilor e Bale şi Ramsey, plus 9 muncitori necalificaţi care pot, eventual, rupe oase sau lufta în folosul ambelor echipe, după context şi direcţia vîntului.

Adevărul e că, pînă sîmbătă, nu e nimic altceva de discutat decît Italia- Germania. Nu există nicio altă întrebare în afara aproape neverosimilei: va reuşi Italia să fie, iar, o capodoperă tactică? Probabil, nu există în Europa un meci mai încărcat de calitate şi glorie istorică. Italia-Germania aproape nu s-a jucat vreodată sub cota de antologie. Aşa va fi, probabil, şi sîmbătă. Şi va fi prea devreme. Italia-Germania, sîmbătă, la Lyon, va fi un caz pervers de finală care livrează o semifinalistă. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite