Norvegia combate pandemia cu orice preţ: Ţara riscă pierderea unui mare eveniment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kare Geir Lio, preşedintele Federaţiei Norvegiene de Handbal
Kare Geir Lio, preşedintele Federaţiei Norvegiene de Handbal

Cu 52 de decese cauzate de COVID-19 la milionul de locuitori, Norvegia se poate lăuda cu unul dintre cele mai bune rezultate obţinute în lupta cu noul coronavirus în Europa.

Într-o ţară cu 5,4 milioane de locuitori s-au înregistrat până acum doar 282 de decese, iar numărul cazurilor apărute, zilnic, nu prea depăşeşte cifra 500.

Guvernul de la Oslo a impus, la începutul pandemiei, un lockdown dur, însă apoi, după relaxarea restricţiilor, a reuşit să ţină situaţia sub control. Iar acum, când multe ţări europene sunt învinse din nou de COVID-19, Norvegia se descurcă bine şi refuză să-şi modifice politica în lupta cu pandemia, chiar cu riscul de a pierde găzduirea unui eveniment major.

Vorbim despre Campionatul European de handbal feminin care, teoretic, ar trebui să aibă loc în Danemarca şi Norvegia, între 3-20 decembrie. Ca de obicei, naţionala României e calificată la turneul final. Doar că, în perioada rămasă până la startul competiţiei, e posibil ca Norvegia să piardă găzduirea meciurilor.

Autorităţile din această ţară au anunţat că, dacă în timpul Campionatului European, va apărea şi un singur caz de COVID-19 în lotul unei naţionale, echipa respectivă va fi eliminată din turneu! În Danemarca, în schimb, măsurile sunt ceva mai relaxate. Potrivit prosport.ro, Bent Nyegaard, expert în handbal al postului TV 2 Danemarca, a dezvăluit că decizia Norvegiei poate duce la mutarea Campionatului European, în întregime, în cealaltă ţară nordică.

Ce a spus Bent Nyegaard?

*Atâta timp cât autorităţile norvegiene de sănătate îşi menţin cerinţele stricte, Norvegia nu poate fi organizatorul. 

*Dacă Norvegia menţine regula strictă, atunci e mai bine ca Danemarca să preia desfăşurarea întregului campionat ca unic organizator. 

*E imposibil să izolezi total opt naţiuni care vin la Trondheim din diferite locuri ale Europei.

România va fi afectată

Teoretic, naţionala României ar trebui să joace chiar în Norvegia, la Trondheim, partidele din grupa D. Tricolorele se află în această serie cu Norvegia, Germania şi Polonia. Primele trei clasate vor avansa în următoarea fază. Iată programul româncelor:

*3 decembrie: România - Germania

*5 decembrie: Polonia - România

*7 decembrie: România - Norvegia

Dacă un jucător se infectează, înseamnă că întreaga echipă trebuie să plece şi tulbură întreg campionatul într-un mod rău, din punct de vedere sportiv. Kare Geir Lio preşedintele Federaţiei Norvegiene de Handbal  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite