Noul sezon de raliuri: Tempestini, hotărât să debuteze cu o victorie pe terenul rivalului Porcişteanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simone Tempestini
Simone Tempestini

După mai bine de 6 luni de pauză competiţională, Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop ia startul în acest weekend cu Raliul Argeşului, etapă care revine în calendar după aproape un deceniu de pauză.

Clujeanul Simone Tempestini este şi în acest an mare favorit să obţină titlul de campion naţional absolut.

Învingător anul trecut, pentru a treia oară în carieră, Simone (24 de ani), care e şi cel mai tânăr campion naţional din istorie, pe când avea doar 21 de ani, nu are decât un singur gând în 2019, şi anume să îşi asigure titlul cât mai devreme.
Sportivul de la Napoca Rally Academy a pregătit pentru acest sezon şi o surpriză, astfel că va lua startul cu un Hyundai i20, aceeaşi maşină cu care concurează şi în Campionatul Mondial de Raliuri.

„Eram obişnuit ca sezonul să înceapă la Braşov, etapă cu care mă acomodasem excelent şi pe care am câştigat-o de fiecare dată din 2015 încoace. Raliul Argeşului e o noutate pentru mine, o provocare şi, împreună cu Sergiu Itu, copilotul meu, şi echipa tehnică, vrem să facem o figură frumoasă şi, bineînţeles, să câştigăm”,a declarat campionul.

Cu siguranţă, marele său rival în acest sezon va fi în continuare Vali Porcişteanu, care este originar chiar din Argeş şi este deja obişnuit cu traseele ediţiei din acest an. Vicecampionul din 2018 vine şi el cu o noutate, astfel că va concura pe un Citroen C3 R5 în încercarea de a-l detrona pe Simone Tempestini.
Singurul care a reuşit să întrerupă hegemonia lui Tempestini din ultimii ani a fost chiar colegul său acestuia de echipă, Bogdan Marişca, marele învingător în sezonul 2017. Locul 3 în ediţia trecut, Bogdan porneşte cu încredere şi în 2019. „Nu voi face sezonul complet, dar împreună cu Sebastian Itu îmi doresc să contribui la titlul pentru echipe şi să îi şicanăm cât mai mult, în sensul competitiv, pe lupii tineri din campionat”, a declarat acesta, unul dintre cei mai longegivi piloţi din România.

Un total de 77 de echipaje s-au înscris la Raliul Argeşului, competiţie care se va desfăşura în perioada 2-4 mai. Una dintre marile surprize pregătite de organizatori este faptul că piloţii vor avea ocazia din nou să îşi arate măiestria atât în zona stadionului Nicolae Dobrin din Piteşti, acolo unde va avea loc proba super specială, dar şi la poalele Transfăgărăşanului. De altfel, traseul raliului se întinde în unele dintre cele mai importante zone turistice ale judeţului, de la barajul Vidraru, la Curtea de Argeş şi Cetatea Poenari.

nbsp

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite