Noul sezon al Premier League începe vineri pe Eurosport 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o pauză de trei luni, Premier League revine în prim plan, aducând la startul stagiunii noutăţi, dar şi nume consacrate şi noi poveşti fascinante.

Fluierul de start se dă vineri, la ora 22:00, între Manchester United şi Leicester City, în direct pe Eurosport 1. Prima etapă continuă sâmbătă la Eurosport cu meciurile Newcastle United - Tottenham Hotspur (ora 14:30), Huddersfield Town - Chelsea (ora 17:00) şi Wolverhampton Wanderers - Everton (ora 19:30). Cele mai importante meciuri ale campionatului vor putea fi urmărite în comentariile deja consacrate ale lui Adi Dobre, Bogdan Nevel, Sorin Niculescu şi Ioan Viorel.
Pep Guardiola va încerca să devină primul manager care îşi conduce echipa, Manchester City, spre titluri consecutive după reuşita lui Sir Alex Ferguson cu Manchester United în 2009. Parcursul său va fi urmărit şi de favoritele Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal sau Tottenham Hotspur cu deja binecunoscuţii manageri, Mourinho şi Klopp în rolurile principale.   
O campanie de transferuri încheiată în premieră înaintea primului meci al sezonului a întărit loturile candidatelor la titlu, făcând ca lupta să devină şi mai interesantă pe teren. Noi talente precum Jorginho, Fred, Naby Keita şi Fabinho se alătură superstarurilor deja prezente în Premier League: Kevin de Bruyne, Mohamed Salah, Eden Hazard, Harry Kane, Mesut Ozil sau Alexis Sanchez. Fereastra de transferuri a adus schimbări de marcă şi în rândul portarilor de la echipele de top. Alisson a venit la Liverpool de la Roma, Bernd Leno a fost adus la Arsenal de la Bayer Leverkusen, iar Chelsea l-a înlocuit în ultimul moment pe Thibaut Courtois cu Kepa Arrizabalaga de la Athletic Bilbao, acesta devenind astfel cel mai scump portar din lume.
Cu un nou manager după plecarea legendarului Arsene Wenger, Arsenal începe o nouă eră alături de spaniolul Unai Emery, în timp ce italianul Maurizio Sarri a fost ales succesorul lui Antonio Conte la Chelsea. Achiziţii importante făcute de Jurgen Klopp la Liverpool aduc noi speranţe la un titlu mult aşteptat de către fanii echipei, iar Mauricio Pochettino construieşte în continuare un lot redutabil la Tottenham. Nu în ultimul rând, Manchester United va încerca sub conducerea lui Jose Mourinho să-şi îmbunătăţească performanţele din sezonul trecut, când a terminat a doua, la mare distanţă de Manchester City – principala favorită şi în campania 2018-2019.
Noile promovate Wolverhampton Wanderers, Cardiff City şi Fulham s-au alăturat primei ligi engleze, care conţine 20 de echipe ce se vor înfrunta pe parcursul a 38 de etape între 10 august şi 12 mai 2019. Liga se află la al 27-lea sezon, cel încheiat în urmă cu trei luni aducând 1.018 goluri în cele 380 de meciuri disputate în faţa unei asistenţe medie de 38.274 spectatori

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite