Sport

articolul anterior articolul urmator

Novak Djokovici, judecat ca un criminal: Procesul său, analizat de un avocat australian

3
18 Jan 2022 05:58:49
Autor: Amir Kiarash

Presa australiană a analizat ultimul proces, în urma căruia Nole a fost trimis acasă, consultând experţi din domeniul judiciar.

Jurnalistul Chip Le Grand, de la publicaţia „The Age“, a remarcat că ministrul Imigrării, Alex Hawke, a recunoscut că Djokovici n-a avut nicio tentativă de a sfida regulile din Australia şi că „vorbim despre o persoană de bună calitate, recunoscut pentru implicarea sa în acţiuni caritabile“.
 
Doar că, potrivit jurnalistului australian, Hawke i-a anulat viza lui Djokovici, nu pentru că acesta n-ar fi avut o scutire valabilă de la vaccinare, ci pentru că prezenţa sa în Australia, ca o persoană recunoscută pentru părerile sale împotriva vaccinării, ar fi încurajat acest curent în „Ţara Cangurilor“. În plus, ministrul Hawke s-a referit la faptul că Djokovici a părăsit izolarea în Serbia, cât timp a fost bolnav de COVID-19 în decembrie, iar comportamentul său ar fi putut încuraja gesturi similare, de sfidarea măsurilor sanitare, şi în Australia.
 
„S-a creat un precedent periculos“
 
Un alt jurnalist, Sherryn Groch, a notat că, în viziunea experţilor pe probleme legate de imigrare, acest caz al lui Djokovici a creat un precedent periculos în Australia. Pentru că, de acum înainte, teoretic, orice individ poate fi expulzat din această ţară, nu pentru că reprezintă un pericol concret şi dovedit, ci pentru că poate fi considerat un factor de risc pentru societate, în ochii unui singur om: ministrul Imigrării.
 
Această nouă realitate a fost explicată de David Prince, avocat pe probleme legate de imigrare: „De când e la putere Guvernul Morrison, ministrul are mâna liberă să recurgă la astfel de decizii, de anularea unor vize, în privinţa unor oameni care reprezintă un risc pentru societate, fără ca acest lucru să fie şi dovedit. Şi cum nicio instanţă judecătoarescă nu vrea să contrazică un oficial al ţării, Guvernul poate să facă ce vrea“.
 
„Proceduri folosite doar în cazul criminalilor!“
 
Acelaşi avocat, David Prince, a subliniat că argumentele folosite de Guvern, în cazul lui Djokovici, cele care l-au catalogat drept „un pericol pentru sănătate publică şi siguranţa societăţii“ au fost foarte neobişnuite.
 
„Argumentele lor au fost invocate foarte rar, în astfel de cazuri. De obicei, erau folosite doar în cazul unor criminali“, a afirmat Prince pentru „The Age“, ziar care apare, la Melbourne.
 
CITEŞTE ŞI:
 
Cazul Djokovici naşte o situaţie explozivă în lume: Ce susţine opoziţia din Australia
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Casandra II
18.01.2022, 11:56:31

Amir, Deja e tarziu sa mai "mestecam" morcovii din ciorba Djoko: cazul e consumat si mortul de la groapa nhu se mai intoarce. Mi se pare cam curioasa chestia sa citam opiniile unor jurnalisti, politiiceni sau alti bagatori de seama ce se erijeaza fie in avocati ai sarbului, fie in judecatori ai procesului. Ieri ai citat opozitia laburista, azi ai gasit alte "dovezi" in sprijinul sarbului.... Pun pariu ca daca Morrison accepta sa se faca rabat de la respectarea legii, laburistii l-ar fi atacat si mai vartos pe motiv ca se inclina in fata vedetelor sportive de aiurea dar si-a incuiat conationalii cu acele reguli contra pandemiei. Imi permit sa-ti sugeez sa ne informezi despre ce se intampla pe terenurile de la AO si sa ignori can can-ul legat de expulzarea lui Novak(cin)

+3 (3 voturi)
J0369 Wolf
18.01.2022, 19:00:28

Cat se poate de rațional a procedat guvernul australian ,mai ales ca australienii au anunțat organizatorii ca faptul trecut prin boala nu asigura neapărat " Green pass" pentru turneu...aceasta înștiințare a fost făcută pe data de 29 noiembrie anul trecut..am citit articolul aici....semnat chiar DN Amihr..la fel l am mai văzut și pe alte site-uri... Acum nu înțeleg patosul acestuia (DN Amihr)pentru Nole din moment ce acesta "bolnav" spune el pe data de 16 decembrie anul trecut,da interviuri,semnează tricouri și pe urma se plimba prin Spania la fel bolnav...in loc sa stea la izolare ,asa cum a făcut o în vara lui 2020 când s a imbolnavit prima data...o fi el nomber one dar asta deja e tupeu de guter,căci în final marele tenismen asa s a purtat ...ca un GUTER(sau poate asa este,ținând cont de originea lui balcanica),și pana la urma australienii I au dat ceea ce el a meritat...un șut în fund unde are mintea...

+1 (1 vot)
J0369 Wolf
18.01.2022, 19:11:59

DN Amir..în toată novela asta cu Nole ai publicat un singur articol pertinent pe data de 16...in care se explica clar chiar și pentru dvs..de Nole nu joaca la AO din cauza unei fraze,și ați face sa o memorate,spun din memorie.." pe data de 29 noiembrie ministrul federal al sănătății a informat organizatorii AO ca trecerea prin boala nu reprezinta certitudinea ca un sportiv sa poata participa la turneu",corelat cu ce a făcut Nole ,BOLNAV CONSTIENT.....restul e can -can...gen "molin ruge"...lipsește din articole doar Lautrec... Cu sau fără Nole ,care sincer nici nu mi place stilul sau... tenisul va trai...trăiește, eu sincer am preferații mei...Connors ,Bjorg sau Agassi...pana și McEnroe juca un tenis mai frumos decât sarbul bine pe astea enumerați dvs poate ia ti vizionat pe YouTube tube eu alb negru ,color nu exista la vremea aceea...vorba "bătrânului Will" ..e doar "poveste de iarna" poate "mult zgomot pentru nimic" sau cine știe "comedia eroilor"....

+1 (1 vot)
Modifică Setările