Nu ne batem cu ungurii, ci între noi: Piţurcă şi Burleanu nu-şi mai vorbesc. „Preşedintele a spus o prostie“. De ce s-au certat şi când poate pleca Piţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu cinci zile înainte de cel de-al doilea meci din preliminariile Euro 2016, „Casa Fotbalului“ stă pe un butoi de pulbere. Iar totul a ieşit la iveală, luni la prânz.

După ce a vorbit vreo 15 minute despre situaţia lotului, Piţurcă a fost întrebat dacă s-a văzut cu preşedintele federaţiei pentru a lămuri situaţia primelor de calificare pentru Euro 2016, dar şi pentru a clarifica problema viitorului său la naţională în contextul negocierilor cu Al-Ittihad. 

„Am avut o discuţie cu preşedintele federaţiei, urma să ne mai întâlnim săptămâna trecută, dar, probabil, a uitat să ne mai vedem. Şi aşa n-are o prea mare importanţă, dar dânsul m-a abordat. Trebuia să ne vedem săptămâna trecută, dar, probabil...“.

Cum reporterul a insistat, întrebând dacă anularea întâlnirii e un semn că relaţiile s-au răcit, Piţi a completat: „Nu, nu (un oftat lung)...Relaţia e la fel. Toţi îşi văd de treaba lor! Eu mă ocup de echipa naţională, preşedintele de problemele federaţiei. Probleme administrative, financiare“.

„Îi mai trebuie experienţă“

Iritat că jurnaliştii s-au prins de tensiunile din interiorul „Casei Fotbalului“, selecţionerul a cerut schimbarea temei de discuţii. După alte câteva minute însă, a izbucnit din nou. „Domnul Burleanu a spus că aţi lăsat senzaţia că plecaţi la arabi doar pentru a vă alinta...“, a spus un ziarist.

„Asta e o prostie şi o răutate şi i-am spus-o şi preşedintelui!“, a tunat Piţi. Apoi, a început să bâjbâie nişte fraze neterminate, vorbind mai mult pentru el decât pentru cei prezenţi în sală. „Probabil, pe el (n.r. – Burleanu) l-a deranjat că am zis că şi fosta conducere a federaţiei a avut un procent...Sau că am zis că nu sunt susţinut. Mai trebuie câţiva ani, până vor căpăta experienţă şi aşa mai departe. În sfârşit, eu n-am vrut să răspund, fiindcă n-am vrut să creez polemici înaintea unor meciuri atât de importante“, a sunat discursul „codificat“ al selecţionerului.

De unde a plecat ruptura?

De la o declaraţie dată de Piţurcă la 19 septembrie, după ce UEFA a anunţat că România va găzdui meciuri din cadrul Euro 2020. „Meritul incontestabil, 90 la sută, e al vechii conduceri, pentru ca s-a muncit mult la acest proiect. Dar şi noua conducere are meritul ei, pentru că a preluat şi a dus proiectul cu bine la capăt. Iar Mircea Sandu a fost activ şi acum, pentru că e în continuare în cadrul UEFA“, a spus Piţi.

Aflat la cuţite cu Sandu, Burleanu a luat foc, atunci când a văzut declaraţia selecţionerului şi din acel moment n-a mai vorbit cu el.

VEZI CONFERINŢA LUI PIŢURCĂ ÎN VARIANTA INTEGRALĂ

Plecarea mea de la naţională nu va fi niciodată un capitol închis. Poate va apărea ceva fantastic şi atunci voi pleca. Victor Piţurcă selecţioner România   Vă asigur că Piţurcă n-a vrut să plece de la naţională. Poate a vrut să vadă cât de iubit e, a vrut să vadă cum reacţionează FRF. Dacă domnul Piţurcă voia să plece, o putea face.  Răzvan Burleanu la 22 septembrie

Pleacă după „dubla“ Ungaria – Finlanda?

Având în vedere ruptura Piţurcă – Burleanu, revine în actualitate posibilitatea ca selecţionerul să părăsească prima reprezentativă. Tehnicianul n-a negat, ieri, această variantă, iar presa arabă a scris că Piţi ar putea ajunge la Al-Ittihad Jeddah după „dubla“ cu Ungaria (11 octombrie) şi cu Finlanda (14 octombrie). Al-Ittihad n-a numit nici acum un antrenor, iar echipa e pregătită de un interimar egiptean. 

Nu ştie ce echipă va folosi sâmbătă

Dincolo de problemele sale de comunicare cu Burleanu, Piţurcă are şi alte bătai de cap. „Nu ştiu nici fundaşul central, nici fundaşul dreapta. Fundaşul stânga 90% îl ştim cu toţii (n.r. – Raţ). Mijlocaşii centrali nu prea-i ştiu nici pe ăia, trebuie să mă gândesc şi la meciul cu Finlanda. Ar fi simplu, Hoban cu Pintilii, care au jucat cu Grecia. Dar poate o să ţin unul proaspăt pentru meciul cu Finlanda. Şi mă gândesc şi la alţii, să am patru, cinci oameni proaspeţi. Nu m-a impresionat cu nimic Rusescu, însă din punct de vedere valoric, al experienţei, în el am încredere în momentul ăsta. Dat fiind faptul că Marica e suspendat, aveam nevoie să chem un atacant“, au sunat explicaţiile tehnico-tactice ale selecţionerului. 

Acesta a vorbit şi despre convocarea lui Sânmărtean după trei ani: „Voi vedea cum îl voi folosi la naţională, pentru că el a jucat bine şi pe stânga, dar şi în spatele vârfului“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite