Nuno Claro, specialistul la apărat penalty-uri. Ce procentaj incredibil are portughezul la loviturile de la 11 metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nuno Claro, portarul lui ACS Poli Timişoara, a reuşit o performanţă remarcabilă luni seară, în succesul echipei sale în faţa lui Gaz Metan (1-0), când a apărat două penalty-uri în doar cinci minute!

Portughezul Nuno Claro a împlinit în ianuarie 37 de ani şi e departe de a fi fost vreo vedetă în fotbalul mare. El s-a remarcat la CFR Cluj, formaţie care l-a achiziţionat în 2007 şi care l-a dat afară anul trecut, după ce s-a chinuit mai bine de un an să scape de el.

Claro s-a îndreptat spre ACS Poli Timişoara, care avea nevoie de un portar cu experienţă, şi reuşeşte să apere foarte bine la bănăţeni. Mai mult decât atât, e lider incontestabil la un capitol, cel al loviturilor de la 11 metri. 

Luni seara, el a apărat două penalty-uri în decurs de cinci minute, primul executat de Bawab (72), iar cel de-al doilea de Ciprian Petre (77).

 “Nu sunt ca Duckadam. El e unic, eu doar am avut noroc”, a spus cel mai bătrân fotbalist din Liga I, care, culmea, în iarnă a fost propus la Steaua, chiar de Duckadam. 

“Bunicul” primei noastre divizii n-a avut o carieră spectaculoasă şi a scos capul în lume abia la 30 de ani, când a ajuns la CFR Cluj. Până atunci jucase în toată cariera sa mai puţin de 100 de meciuri, la echipe modeste precum Pacos Fereira, Trofense, Gondomar, Moreirense ori Nelas. 

CFR l-a numit “parazit”

La CFR Cluj a avut un debut bun şi s-a remarcat tot la 11 metri. Cu el titular, ardelenii au cucerit Cupa României, contra Vasluiului, şi Supercupa României, împotriva Unirii Urziceni, ambele la penalty-uri, unde Nuno Claro a fost decisiv. Sunt două dintre trofeele care i se datorează, dar în palmaresul său figurează trei titluri naţionale, trei Cupe ale României şi două Supercupe. 

Practic, a fost părtaş la construirea vitrinei de trofee a clubului, chiar dacă în ultimii doi ani a fost trimis de multe ori pe la echipa a doua, deoarece CFR a mizat pe alţi portughezi, ca Beto sau Felguieras. 

Claro s-a despărţit urât de fosta campioană, fiind catalogat drept “parazit” de preşedintele Iuliu Mureşan, doar pentru faptul că a vrut să-şi ducă angajamentul la capăt şi a refuzat rezilierea lui. 

Din vară însă Nuno Claro şi-a găsit liniştea la ACS Poli Timişoara, unde continuă să apere penalty-uri. 

Sezonul acesta a scos patru din şase, iar în total, de când a venit în România, a apărat nouă din douăzeci.

45% este procentul loviturilor de la 11 metri apărate de Nuno Claro

Penalty-uri apărate de Nuno Claro în acest sezon

Petrolul – Poli 0-0 (executant Dore)

Ceahlăul – Poli 1-0 (executant Golubovici)

Gaz Metan – Poli 0-1 (executant Bawab)

Gaz Metan – Poli 0-1 (executant Petre)

După 6 ani

Ultima dată când un portar a apărat două lovituri de la 11 metri într-un meci s-a întâmplat pe 9 august 2008, când Vlas (Farul) a apărat penalty-urile executate de Bornescu şi Florin Costea (Universitatea Craiova) 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite