O capodoperă jurnalistică: Un ziar danez a dat cel mai frumos titlu după ce Eriksen a „driblat“ moartea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbaliştii danezi, îngroziţi după ce colegul lor a căzut pe gazon
Fotbaliştii danezi, îngroziţi după ce colegul lor a căzut pe gazon

Euro 2020 a debutat, vineri, la Roma, sub ameninţarea pandemiei de COVID-19, însă o adevărată tragedie putea marca această competiţie, încă de la primul weekend, din cauza unui incident teribil petrecut, sâmbătă, la Copenhaga.

Deşi un tabloid, „Ekstra Bladet“ a dat cel mai inspirat titlu care spune povestea unui meci istoric şi dramatic: prima victorie pentru Finlanda la un turneu final a fost marcată de salvarea mijlocaşului Christian Eriksen din ghearele morţii. 

„Danemarca a pierdut, dar viaţa a câştigat!“, a titrat „Ekstra Bladet“, după prima întâlnire din cadrul grupei B.

Cum s-au derulat însă evenimentele care au făcut înconjurul planetei? Iată filmul unui episod care se putea lăsa cu o tragedie uriaşă:

Stadionul „Parken“ a găzduit derby-ul nordic al grupei B şi, la cum decurgea partida, toată lumea se pregătea de intrarea la pauză, la capătul unei prime reprize fără goluri. Apoi însă, la o fază banală, în minutul 43, la un aut pentru Danemarca, Christian Eriksen (29 de ani) s-a grăbit să primească mingea. N-a mai apucat. Fără să fie atins de nimeni, mijlocaşul danez s-a prăbuşit pe gazon. Iar limbajul corpului - Eriksen a căzut cu capul înainte - a trădat gravitatea situaţiei! 

Ce a urmat, cu manevrele de resuscitare efectuate de căpitanul Danemarcei, Simon Kjaer, şi cu intervenţia promptă a echipei medicale, au făcut,  foarte probabil, diferenţa dintre viaţă şi moarte, salvându-l pe mijlocaşul legitimat la Inter Milano!

Şi-a rugat colegii să joace

Aşa cum era şi normal, partida Danemarca - Finlanda a fost întreruptă după acest moment dramatic. Eriksen a fost transportat la spital, deşi îşi mai revenise după intervenţia medicilor, iar jucătorii celor două echipe au fost trimişi la cabine.

Ulterior, de pe patul spitalului, Eriksen a intrat în legătură cu vestiarul Danemarcei din două motive. Pentru a-şi calma definitiv colegii şi pentru a-i ruga să se întoarcă pe teren pentru a continua partida. Ceea ce s-a şi întâmplat. O partidă începută la ora 19.00, ora României, şi întreruptă înainte de pauză, s-a reluat, în jurul orei 21.30. Şi s-a încheiat cu victoria Finlandei (Pohjanpalo a marcat singurul gol al meciului, în minutul 60), prima pentru această naţională la un turneu final.

E în afara oricărui pericol

În ciuda unor ştiri alarmante, care au făcut înconjurul internetului, Christian Eriksen e în afara oricărui pericol. Această veste bună a fost confirmată şi de directorul sportiv al federaţiei daneze, Peter Moller.

„Christian a căzut pe gazon şi a avut nevoie să fie resuscitat. Şi-a revenit pe teren, înainte de a fi transportat în afara stadionului. A primit un tratament extrem de rapid, care l-a salvat. E la spital pentru investigaţii, am vorbit cu el. Şi jucătorii au vorbit cu el şi e bine. Sunt veşti bune pentru el şi familia lui“, a declarat oficialul danez.

VEZI MOMENTUL PRĂBUŞIRII LUI ERIKSEN PE GAZON

Euro 2020, rezultate

Grupa A

Italia - Turcia 3-0

Ţara Galilor - Elveţia 1-1

Grupa B

Danemarca - Finlanda 0-1

Rusia - Belgia 0-3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite