Paradă pentru Bianca Andreescu în oraşul natal al jucătoarei. Ce va primi de la primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale din oraşul Mississauga vor organiza, duminică, o paradă pentru Bianca Andreescu, prima jucătoare de tenis din Canada câştigătoare a unui turneu de grand slam la simplu, informează paginiromanesti.ca.

Parada "She The North" va avea loc în Mississauga Celebration Square şi va începe la ora locală 16.30 (23.30, ora României).

Primarul oraşului, Bonnie Crombie, îi va oferi sportivei cu origini româneşti cheile oraşului şi va prezenta publicului indicatorul stradal "Andreescu Way", o stradă din oraş urmând să poarte numele acesta.

Andreescu s-a născut în Mississauga, a locuit, a studiat şi şi-a început cariera sportivă în acest oraş, la Mississauga’s Ontario Racquet Club.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, a câştigat turneul de grand slam US Open, învingând-o în finală, la 7 septembrie, pe americanca Serena Williams, numărul 8 mondial, cu 6-3, 7-5. Ca urmare a acestui succes, Andreescu a urcat pe locul cinci în clasamentul WTA.

Bianca Andreescu s-a născut în Canada, la Mississauga, o suburbie a oraşului Toronto, din părinţi români, Nicu şi Maria. Ea şi familia ei au venit pentru scurt timp în România, ţară în care campioana de la US Open a început tenisul, la vârsta de şapte ani. Apoi Bianca şi părinţii ei s-au întors în Canada şi sportiva a intrat în programul federaţiei canadiene de dezvoltare a carierei tinerilor jucători.

La vârsta de 19 ani, Andreescu a câştigat trei turnee importante, Indian Wells, de categorie Premier Mandatory, Rogers Cup, de categorie Premier 5, şi grand slam-ul US Open, toate în acest an.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite