O româncă arbitrează diseară în finala UEFA Women’s Champions League

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petruţa Iugulescu
Petruţa Iugulescu

Ultimul act al UEFA Women’s Champions League va pune, diseară, faţă în faţă formaţiile Lyon şi FC Barcelona.

Confruntarea e programată de la ora 19.00, pe "Ferencváros Stadium" din Budapesta, şi va fi transmisă în direct de Digi Sport. Lyon, pentru care aceasta va fi a opta finală UEFA Women’s Champions League din ultimul deceniu, porneşte ca favorită. Campioana Franţei e hotărâtă să scrie istorie şi să cucerească pentru a patra oară râvnitul trofeu.
FC Barcelona se află pentru prima oară în ultimul act al celei mai importante competiţii intercluburi din lume. Trupa pregătită de Fran Sánchez e, fără îndoială, marea revelaţie a actualului sezon. Vicecampioană a Spaniei în ultimii trei ani, Barcelona a trecut în semifinale de FC Bayern München cu o dublă victorie la acelaşi scor 1-0.

Defensiva, în frunte cu portarul Sandra Paños, 26 de ani, pare să fie punctul forte al Barcelonei. Echipa catalană nu a primit gol în ultimele şapte meciuri în Liga Campionilor! Din lotul Barcelonei mai fac parte olandezele Lieke Martens, cea mai bună jucătoare din lume în 2017, şi Stefanie van der Gragt, ambele campioane europene cu naţionala ţării lor în urmă cu doi ani, Marta Torrejón, jucătoarea cu cele mai multe selecţii din istoria naţionalei Spaniei, şi englezoaica Toni Duggan. Antrenorul Fran Sánchez nu va putea conta pe franţuzoaica Kheira Hamraoui, suspendată. Hamraoui a primit cartonaşul roşu în returul cu Bayern din semifinale.

La Lyon nu pot evolua Lucy Bronze şi Izzy Christiansen, accidentate. Antrenorul Reynald Pedros nu îşi face însă probleme. El a venit la Budapesta cu artileria grea: Sarah Bouhaddi, Griedge Mbock, Wendie Thérèse Renard, Amandine Henry, Ada Hegerberg şi Eugénie Le Sommer.
Din 2006 la Lyon, căpitanul Wendie Thérèse Renard a evoluat în toate cele opt finale de Liga Campionilor disputate de gruparea franceză.

România va fi şi ea reprezentată la această finală. Confruntarea Lyon - FC Barcelona va fi arbitrată la centru de Anastasia Pustovoitova, din Rusia. Ea va fi ajutată dla cele două linii de Ekaterina Kurochkina (Rusia) şi Petruţa Claudia Iugulescu (România). Katalin Kulcsár (Ungaria) va fi al patrulea oficial.
 
Pentru Petruța Iugulescu, 40 de ani, finala de la Budapesta nu e prima din carieră. Petruţa Iugulescu a făcut parte din brigda care a oficiat la ultimul act al competiţiei în 2013, o brigadă sută la sută românească, alături de Teodora Albon și Mihaela Țepușă. Petruţa Iugulescu va fi prezentă şi la Campionatul Mondial de fotbal din Franţa, din această vară, împreună cu Mihaela Țepușă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite