O ruşine pentru tenis: comportament sub orice critică din partea lui Nick Kyrgios. Cum a servit în bătaie de joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nick Kyrgios
Nick Kyrgios

Ocupantul locului 14 în clasamentul mondial şi-a creat la 21 de ani reputaţia unui „bad boy“, însă, la Shanghai, a jucat rolul unui clovn.

Dacă s-ar acorda un titlu pentru cel mai nesimţit jucător din circuitul masculin, atunci australianul Nick Kyrgios l-ar câştiga detaşat, probabil sezon de sezon.

În 2015, sportivul s-a remarcat printr-un episod în care la schimbul de teren într-un meci cu Wawrinka i-a aruncat elveţianului pe un ton relaxat: „Kokkinakis (n.r. – un alt jucător australian de tenis) s-a culcat cu prietena ta“.

Acum, ajuns în turul II, la Shanghai, Kyrgios şi-a bătut, pur şi simplu, joc de partida cu Mischa Zverev (Germania, 110 ATP). Kyrgios a cedat în doar 49 de minute, scor 3-6, 1-6. Setul doi a durat doar 22 de minute, iar la scorul de 3-1 pentru Zverev, australianul a servit în bătaie de joc, nici n-a aşteptat returul şi a plecat spre bancă pentru odihnă în huiduielile publicului. 

VEZI AICI MOMENTUL JENANT CU KYRGIOS ÎN PRIM-PLAN

Gestul lui Kyrgios l-a indignat şi pe arbitru care l-a avertizat pe al 14-lea jucător al lumii: „E un turneu profesionist, poartă-te ca atare. Atitudinea ta nu arată că îţi respecţi meseria“. 

Potrivit Digi Sport, la finalul partidei, australianul n-a fost deloc afectat de prestaţia sa: „Dacă cei din tribună se simt jigniţi de cum joc, să plece. Nu le datorez nimic, nu eu i-am chemat să mă privească“.

Zverev a încercat să glumească pe seama comportamentului adversarului său: „Dacă Federer ar face aşa ceva? Cu siguranţă nu. Dar Nick e creativ“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite