O săptămână cu Maradona: Un post TV va difuza din această seară un documentar despre Diego

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maradona

Primul episod din seria „Iubindu-l pe Maradona“ (n.r. - Titlul în original: Loving Maradona / Amando a Maradona) va putea fi urmărit la miezul nopţii.

Eurosport va transmite pe parcursul acestei săptămâni, în exclusivitate, documentarul „Iubindu-l pe Maradona” (Loving Maradona / Amando a Maradona). 

Acesta poate fi urmărit, în premieră, la miezul nopţii, imediat după meciul de Premier League dintre Chelsea şi West Ham United, şi va fi difuzat în repetate rânduri în zilele ce urmează pe Eurosport 1. 

Diego Armando Maradona a fost fără doar şi poate unul dintre cei mai mari şi veneraţi jucători de fotbal din istorie. „Iubindu-l pe Maradona” spune, în cuvintele sale şi cele ale fanilor şi apropiaţilor săi, povestea reală a unui om crescut într-un cartier sărac din Buenos Aires şi a ascensiunii sale către faimă şi bogăţie. Documentarul urmăreşte povestea din spatele scandalurilor în care a fost implicat Maradona, perioadele petrecute în Cuba şi devotamentul său pentru familie, precum şi cele mai importante momente de pe teren ale carierei sale.

Program de difuzări „Iubindu-l pe Maradona”: 

Marţi, 0:00 – Eurosport 1

Marţi, 16:00 – Eurosport 1

Miercuri, 9:30 – Eurosport 1

Miercuri, 23:30 – Eurosport 1

Joi, 17:30 – Eurosport 1

Vineri, 1:00 – Eurosport 1

Vineri, 10:30 – Eurosport 1

Vineri, 22:30 – Eurosport 1

Despre figura lui Maradona s-a discutat enorm, influenţa sa asupra fotbalului fiind una imensă, transformată în timp într-un fenomen de masă. Rivalii au fost fascinaţi mereu de mişcările lui de la încălzire, dar au experimentat în comun mâhnirea pe care acesta le-o provoca imediat după fluierul de start al meciurilor.

Originile sale dintr-un cartier sărac al Buenos Aires-ului, relaţia sa tensionată cu înalţi oficiali ai fotbalului mondial, legătura sa cu Fidel Castro, scandalul de dopaj de la Cupa Mondială din 1994, precum şi fundamentul „Bisericii Maradoniene” îşi au şi ele locul în acest film. Un documentar care conţine mărturii ale tuturor protagoniştilor, inclusiv cele ale lui Maradona, dar şi cele ale prietenilor, familiei sau ale marelui Pele, considerat cel mai mare rival al argentinianului la titlul de „cel mai bun jucător din istorie”.

„Iubindu-l pe Maradona” e un film de neratat pentru iubitorii sportului în general şi ai fotbalului în special, pentru a afla parcursul unuia dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, care a plecat de la cel mai jos nivel şi a ajuns să cucerească întreaga lume.

Imagine indisponibilă
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite