Obezitatea, o boală născută în izolare: Un neamţ e şocat de ce vede în jur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Winfried Schäfer vine dintr-o ţară în care sportul de masă e considerat extrem de important
Winfried Schäfer vine dintr-o ţară în care sportul de masă e considerat extrem de important

Pentru mulţi oameni, kilogramele în plus erau o mare problemă şi înainte de pandemie. Din păcate, ea s-a agravat şi poate scurta vieţile celor care o ignoră sistematic.

Peste 600 de oameni şi-au pierdut până acum vieţile în România, din cauza coronavirusului şi în certificatul de deces al multora dintre ei scrie „Obezitate“. Iar asta pentru că surplusul de kilograme, când depăşeşte o limită, e considerat o boală. Una care apare ca urmare a sedentarismului. Altfel spus, cei care s-au izolat de două luni în case, neglijând orice formă de mişcare, nu doar că nu salvează vieţi, ci, de fapt, îşi pun în pericol propria viaţă!

Despre acest aspect a vorbit şi neamţul Winfried Schäfer (70 de ani), antrenor în Emirate, o ţară în care obezitatea făcea ravagii şi înainte de pandemie. Actualul tehnician al celor de la Bani Yas a avertizat că, mai nou, şi jucătorii săi, nişte sportivi de performanţă, au început să ia în greutate, spre dezamăgirea sa.

„Lumea neglijează importanţa sportului în această perioadă. Mişcarea e necesară chiar şi acum. Am observat că, inclusiv jucătorii mei, au scăzut intensitatea antrenamentelor şi s-au îngrăşat. E problema care mă îngrijorează cel mai mult. Am avut o convorbire video cu unul dintre jucătorii mei şi i-am spus, mai în glumă, mai în serios, că nu-l mai recunosc pentru că s-a îngrăşat. I-am spus că refuz să cred că e jucătorul meu pentru că seamănă mai mult cu fratele lui gras, care nu practica niciun sport, înainte de pandemie“, a povestit Schäfer, pentru publicaţia „Al-Bayan“.

Prima ligă din Emirate a fost întreruptă la mijlocul lunii martie şi, deocamdată, nu se ştie când se va relua, mai ales că, în micuţul stat din zona Golfului Persic, vor fi, în curând, temperaturi caniculare. În Emirate, s-au înregistrat, până acum, peste 10.300 de cazuri de coronavirus, dar şi 76 de decese.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite