Octavian Şovre, primele declaraţii după ce a ajuns un caz în fotbalul mondial: „Am 250 de autografe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sovre

Arbitrul asistent riscă o suspendare din partea UEFA, după ce a fost filmat, în timp ce lua un autograf de la Erling Haaland, după meciul Manchester City - Dortmund (2-1) din turul sferturilor Ligii Campionilor.

Octavian Şovre (48 de ani) a ajuns să fie anchetat pentru a doua oară, în acest sezon, de UEFA! Prima dată, a scăpat cu un avertisment, după cum „Adevărul“ a scris aici. Acum însă, potrivit presei britanice, el riscă o suspendare!

Singurul argument care îl poate salva, totuşi, pe Şovre e cel apărut de ieri, în presa din România. Concret, s-a aflat că tuşierul FIFA a luat două cartonaşe semnate de la Haaland, în scop umanitar, pentru strângere de fonduri pentru un centru de autism. În dialog cu cei de la playsport.ro, Şovre a oferit detalii suplimentare despre demersul său.

Ce a spus Octavian Şovre?

*Da, am văzut (n.r. - mediatizarea cazului), dar nu mi-am dorit asta. Aşa a fost să fie. Televiziunea britanică a surprins momentul şi apoi au început să apară ştirile.

*Păi, ce să vă spun despre acţiunea mea? Cu ceva vreme în urmă, eu împreună cu alţi colegi de-ai mei, arbitri, am decis să sprijinim un centru în care se aflau persoane cu probleme de sănătate. La fiecare sfârşit de an făceam chete şi puţinul care se strângea, era donat acestui centru. Cu timpul au mai venit oameni lângă noi şi asta ne bucură enorm. 

*Asociaţia pe care noi o sprijinim, este vorba despre „SOS Autism” organiza câte un bal caritabil la fiecare sfârşit de an. Asta până să apară pandemia. În cadrul acestor evenimente se organizau licitaţii unde erau vândute diferite obiecte de valoare. Printre aceste obiecte se aflau şi cartonaşele cu semnăturile fotbaliştilor sau sportivilor celebri.

*Estimez că am obţinut aproximativ 250 de astfel de autografe. Şi nu vorbim doar despre autografe ale marilor fotbalişti. Spre exemplu, la Jocurile Olimpice am intrat în contact cu sportivii de top de la celelalte ramuri sportive. Şi de acolo am multe iscălituri. Toate aceste autografe au mers la licitaţiile despre care vă vorbeam şi au fost cumpărate, iar cu banii au fost ajutaţi cei suferinzi.

*Evident. O situaţie aparte este cea a lui Lionel Messi. Cu el am dialogat mai mult pe această temă. M-a ascultat şi atunci când a aflat despre ce este vorba, mi-a semnat 9 cartonaşe, nu unul. Vă daţi seama că nu i-aş fi cerut aşa ceva, dar el a fost impresionat atunci când i-am spus despre oamenii care vor beneficia de pe urma acestor semnături.

*Vă pot spune câţi bani se cheltuie pentru o persoană cu o formă gravă de autism. Există oameni care au nevoie de însoţitor şi tratament, iar pentru asta e nevoie de bani. Cred că nu greşesc, dar pentru o astfel de persoană cheltuielile minime sunt de 500 de euro lunar.

*M-au sunat jurnalişti din străinătate şi le-am explicat că prin natura regulamentului nu pot vorbi decât cu aprobare din partea forurilor. Apoi am decis să răspund cu orice risc. Poate am să fiu amendat pentru că am răspuns întrebărilor, dar îmi asum. De aceea, sper din tot sufletul să fie un lucru pozitiv, tot ce s-a întâmplat la meciul de marţi.

*Aceşti oameni au nevoie de sprijin. Şi nu doar cei din Oradea, ci din toată ţara. Până acum nu am vorbit despre acest lucru, dar acum am făcut-o.

*Nu pot să vă spun de ce. Eu sunt omul care este convins că nimic nu e întâmplător pe lume. Poate acum a fost momentul să afle lumea despre asta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite