Octavian Şovre a şocat Europa: Presa îl face praf, după ce i-a cerut un autograf lui Haaland

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Şovre a comis o gafă incredebilă pentru un asistent cu experienţa lui
Octavian Şovre a comis o gafă incredebilă pentru un asistent cu experienţa lui

Ca şi cum prestaţia slabă a centralului Ovidiu Haţegan, delegat la meciul City - Dortmund (2-1) din turul sferturilor Ligii Campionilor nu era de ajuns, întreaga brigadă românească a fost pusă într-o situaţie penibilă din cauza unui gest bizar al arbitrului-asistent, Octavian Şovre.

În lumea fotbalului se mai întâmplă ca, din când în când, arbitrii să ceară drept amintire tricourile unor jucători mari. De fiecare dată însă, acest lucru se întâmplă după meci, în vestiar, unde nu sunt camere. 

În schimb, în cazul lui Octavian Şovre, el n-a mai avut răbdarea necesară de a-i cere autograful lui Erling Haaland (Dortmund), puştiul-minune al fotbalului mondial, în vesitar. L-a oprit pe internaţionalul norvegian, în tunelul care ducea spre vestiare şi unde sunt plasate mereu camere. De aici, a pornit un scandal care va afecta serios brigada din România din care au mai făcut parte Ovidiu Haţegan (central), Sebastian Gheorghe (asistent) şi Istvan Kovacs (arbitrul de rezervă).

Asta deoarece, imaginile cu Şovre, stând precum un copil bucuros lângă Haaland, imediat după terminarea partidei, au făcut înconjurul lumii. Şi, după cum se vede din selecţia făcută de Digi Sport, au adus un val de critici la adresa tuşierului român, în presa internaţională.

Ce s-a spus despre gestul lui Octavian Şovre?

*The Indepdendent: Haaland a fost oprit de tuşierul Octavian Şovre după fluierul final, în timp ce se îndrepta spre vestiarele de pe Etihad, şi a dat un autograf, la cererea arbitrului. Gestul lui Şovre nu e singurul moment controversat al arbitrilor: Ovidiu Haţegan a fost şi el criticat pentru prestaţia din Manchester City - Dortmund.

*Yahoo Sports: Erling Haaland a semnat un obiect pentru asistentul Octavian Şovre. Fanii au răbufnit după ce Octavian Şovre i-a cerut un autograf lui Haaland, după meciul dintre Manchester City şi Borussia Dortmund, din UEFA Champions League. Fanii au rămas interzişi după acest gest şi au reacţionat pe reţelele sociale.

*First Post: După meci, Haaland a fost urmărit de unul dintre tuşieri, Octavian Şovre, pe tunelul de la vestiare. Şovre e cel care a fost pedepsit pentru comportament nepotrivit, alături de Sebastian Colţescu, după meciul dintre PSG şi Istanbul Basaksehir, din decembrie, încheiat cu un scandal uriaş de rasism. Colţescu a fost suspendat pentru restul sezonului, iar el şi Şovre trebuie să urmeze un program educaţional.

*Owen Hargreaves (fost fotbalist, analist BT Sport): Arbitrii au avut o primă repriză foarte dificilă, cu multe decizii greşite. Poţi fi un fan, dar nu poţi face asta în faţa jucătorilor. Nu e în regulă.

*Joelon Lescott (fost fotbalist, analist BT Sport): Poţi fi un fan, dar nu poţi face asta în faţa jucătorilor. Nu e în regulă. Nu există niciun moment potrivit pentru aşa ceva, pur şi simplu, nu poţi face asta dacă eşti oficial. E un gest copilăresc.

Sovre

Momentul în care Şovre i-a luat autograful lui Haaland, în tunelul care ducea spre vestiare, după meci

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite