Octavian Bellu trage semnalul de alarmă: „Câte momente zero mai aşteptăm?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Considerat un personaj marcant în gimnastica românească, Octavian Bellu crede că sportul care l-a consacrat poate fi salvat numai dacă se iau nişte măsuri radicale.

Octavian Bellu susţine că starea gimnasticii este aceeaşi în toate ţările, iar dacă România îşi doreşte să revină acolo unde era odinioară, pe podium, este nevoie atât de implicare, cât şi de implementarea unor măsuri care nu vor fi găsite tocmai populare.

„Gimnastica se face la fel oriunde în lume, iar diferenţa vine de la educaţie şi mentalitate. Trebuie să înveţi să munceşti şi să accepţi că gimnastica se face cu mare efort, cu determinare, cu durere, cu disciplină, că tot ne ferim să spunem despre disciplină. Antrenorii se duc în străinătate la condiţii mai bune de muncă, la salarii mai mari. Acolo, sistemul funcţionează de ani de zile, iar noi nu reuşim să facem o strategie pe termen mediu şi lung. 

Trebuie ca toţi cei care mai sunt în gimnastică, împreună cu cei care pot să dea o mână de ajutor să se închidă într-o cameră şi să iasă de acolo cu măsuri radicale. Şi în 2016 a fost un moment zero în gimnastică. Câte momente zero aşteptăm...?”, a declarat Octavian Bellu, în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” (n.r. Ioaniţoaia). 

Reamintim că echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice, de la Tokyo. Practic, istoria se repetă, după ce ţara noastră a lipsit şi de la ediţia din 2016, disputată la Rio. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite