Octavian Morariu, preşedinte COSR: Cadoul de ziua mea este medalia Cătălinei Ponor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, marţi, de ziua sa de naştere, că medalia de argint a Cătălinei Ponor, obţinută în finala de la sol, este cel mai frumos cadou pe care l-a primit.

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a împlinit marţi, 51 de ani, aniversarea fiind specială, în mijlocul Jocurilor Olimpice de la Londra. "E un privilegiu pentru mine să-mi serbez ziua de naştere chiar acum şi, mai ales după un parcurs bun al sportivilor noştri. De astăzi, chiar de ziua mea, vreau să reţinem cu gentileţe, performanţa extraordinară a Cătălinei Ponor la sol, medalia de argint, o medalie pe care a obţinut-o după 8 ani. Este o medalie frumoasă, iar primul meu gând este unul de bucurie, pentru ea. Asta îmi doresc să reţinem, chiar dacă România se concentrează pe lucruri triste, de obicei. A avut şansa de a câştiga medalia de bronz la bârnă, dar nu a fost să fie. Nu sunt specialist în punctaje, am vorbit cu specialiştii nostri, cu federaţia, dar nimeni nu a contestat ce s-a întâmplat", a declarat preşedintele COSR.

Octavian Morariu a vorbit şi despre ratarea medaliei la sol de către Sandra Izbaşa, campioană olimpică la acest aparat în 2008. "Îmi pare foarte rău pentru Sandra, nu am văzut-o niciodată ratând, de la început, din 2006, de la Volos. Presiunea a fost mare, mult prea mare. Dar, dincolo de toate, trebuie să ne mândrim că echipa feminină de gimnastică a fost pe podium, tot bronz, ca la JO din 2008, plus aurul Sandrei Izbaşa la sărituri".

Preşedintele COSR a comentat şi declaraţia Cătălinei Ponor, după finala de la sol, când a spus că aştepta şi felicitări din partea antrenorilor. "Cătălina este o femeie matură deja. Cred că a fost dezamăgită după finala de la bârnă şi încă supărată. Am fost şi eu sportiv de performanţă, ştiu ce înseamnă discuţiile de vestiar. Dacă aş avea bagheta magică, i-aş face pe românii noştri să se concentreze şi să se bucure de medalii, nu de astfel de declaraţii", scrie Mediafax.

Morariu este optimist şi consideră că România mai poate cuceri medalii până la finalul JO de la Londra. "Mai avem şanse la medalii, este o Olimpiadă foarte interesantă. Cred că românii trebuie să fie mândri de sportivii lor, nu ne putem compara cu naţiile puternice, dar ne luptăm cu toate", a încheiat preşedintele COSR.

După 11 zile ale competiţiei olimpice, România are 9 medalii (2-5-2), cucerite astfel: aur - Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint - Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere) şi echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).

Delegaţia României a depăşit astfel performanţa de la JO din 2008, când s-au cucerit opt medalii (4-1-3), după cum urmează: aur - echipajul feminin de dublu rame (canotaj), Constantina Tomescu-Diţă ( maraton), Sandra Izbaşa (sol) şi Alina Dumitru (judo), argint - Ana Maria Brânză (spadă), bronz - Mihai Covaliu (sabie), echipajul feminin de opt plus 1 (canotaj) şi echipa feminină de gimnastică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite