OFICIAL Bistriţa ia locul Coronei Braşov în grupele Cupei EHF, după scandalul de dopaj al anului în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
brasov

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat oficial, luni, că CS Gloria Bistriţa va evolua în Cupa EHF în locul Coronei Braşov. Bistriţa a promovat pe tabloul principal după ce fusese învinsă în meci direct în ultimul tur preliminar chiar de braşovence, diferenţa fiind făcută de numărul de goluri înscris în deplasare, după ce scorul celor două manşe fusese 49-49.

Astfel, România păstrează locul în grupele Cupei EHF rămas vacant după suspendarea provizorie a echipei de sub Tâmpa din toate competiţiile europene.

EHF a reacţionat prompt după ce Agenţia Naţională Antidoping din România a sancţionat 17 handbaliste de la Corona Braşov din cauza unui tratament cu laser intravenos interzis de regulamente, dar nedetectabil la testare. Regulamentul prevede că orice caz de dopaj care implică mai mult de două sportive / doi sportivi din cadrul unei echipe atrage automat sancţiuni împotriva echipei.

Trei jucătoare de bază ale naţionalei de handbal a României au ratat prezenţa la Campionatul Mondial de handbal din Japonia din cauza scandalului izbucnit cu trei zile înainte de plecarea spre Kumamoto (Eliza Buceschi, Cristina Laslo şi Bianca Bazaliu).

Gloria Bistriţa, participantă în premieră într-o competiţie europeană, le va avea ca adversare în Cupa EHF pe MKS Lublin (Polonia), ERD (Ungaria) şi Odense (Danemarca).

Corona Braşov se calificase în premieră în Grupele EHF.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite