Oficial: Fernando Alonso revine în Formula 1, la 39 de ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spaniolul Fernando Alonso, în perioada în care evolua la McLaren Honda. Foto: Guliver / Getty Images / Mark 
Thompson
Spaniolul Fernando Alonso, în perioada în care evolua la McLaren Honda. Foto: Guliver / Getty Images / Mark Thompson

Dublu campion mondial în Formula 1, spaniolul Fernando Alonso va reveni în competiţia supremă a motorsportului în sezonul 2021, în cadrul echipei Renault.

Zvonurile referitoare la o posibilă revenire a lui Alonso în Formula 1 au fost confirmate, miercuri, chiar de către constructorul francez.

Fernando Alonso va împlini 39 de ani la finalul acestei luni, însă asta nu îl împiedică să revină ca pilot titular în cadrul echipei care l-a consacrat în Formula 1. Cu Renault, în era Flavio Briatore, Alonso a câştigat titlul mondial în 2005 şi 2006, învingându-l pe germanul Michael Schumacher. Chiar dacă ulterior spaniolul nu a mai reuşit să obţină aceleaşi performanţe, cu McLaren (2007, apoi între 2015 şi 2018), Renault (2018-2009) sau Ferrari (2010-2014), Alonso este considerat în continuare unul dintre cei mai buni piloţi din Formula 1 a ultimilor ani.

Renault i-a oferit lui Alonso un contract pe doi ani, iar spaniolul va face echipă cu francezul Esteban Ocon (23 ani). Francezii a căutat un pilot experimentat, după ce australianul Daniel Ricciardo a anunţat că va pleca de la Renault la McLaren, la finalul acestui sezon.

Fernanndo Alonso a câştigat 32 de curse în Formula 1 şi a adunat 97 de prezenţe pe podium. După ce a părăsit Marele Circ în 2018, şi-a îndreptat atenţia către cursele de anduranţă şi IndyCar.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite