Olăroiu îl aşteaptă pe Scolari şi visează la Barcelona: cu cât au răsplătit arabii calificarea în finala Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nouă ani de la cea mai dramatică eliminare din cariera sa de antrenor, la Middlesbrough, acolo unde a ratat finala Cupei UEFA cu Steaua, Cosmin Olăroiu a avut parte de o calificare de infarct.

În semifinalele Ligii Campionilor Asiei, Al-Ahli Dubai a avut nevoie de un gol marcat în minutul 90+4 pentru a ajunge în ultimul act graţie unui succes cu 3-2 (1-1 în tur). 

Un tip reţinut, care se exteriorizează discret după reuşitele echipei sale, Oli a avut o adevărată explozie de bucurie la golul calificării, ceea ce a arătat cât de mult a sperat la această performanţă. Mai ales că, din 2007, tehnicianul român părăsise mereu Liga Campionilor Asiei încă din faza grupelor. Prima ieşire din grupe s-a finalizat acum cu această calificare în finală!

A scăpat de Robinho

Iar în ultimul act, Al-Ahli Dubai – care e la prima finală de Liga Campionilor Asiei din istorie – va întâlni Guangzhou Evergrande (China). Trupa pregătită de Luiz Felipe Scolari a trecut în semifinale de Gamba Osaka (Japonia), după 2-1 pe teren propriu şi 0-0 în deplasare. Finala se va juca în „dublă“ manşă: 7 noiembrie – Dubai şi 21 noiembrie – Guangzhou.

Chinezii au o echipă stelară, cu mai mulţi brazilieni în lot (vedeta e Paulinho, ex-Tottenham), dar l-au transferat prea târziu pe Robinho, iar acesta n-are drept de joc în Liga Campionilor Asiei. În aceeaşi situaţie se află şi Moussa Sow, ex-Fenerbahce, de la Al-Ahli.

Miza: Mondialul Cluburilor

Câştigarea Ligii Campionilor Asiei nu reprezintă o miză mare din punct de vedere financiar. Campioana va încasa 1,5 milioane de dolari, o sumă infimă pe lângă investiţiile pe care le-au făcut cele două finaliste din 2015.

Adevărata miză a competiţiei e participarea la Mondialul Cluburilor, onoare ce le revine campionilor. Dacă va învinge Guangzhou Evergrande în finală, echipa lui Olăroiu va întâlni Club America (Mexic) în sferturile Mondialului Cluburilor (10-20 decembrie, Japonia). Iar dacă va trece de mexicani, Al-Ahli Dubai va avea un meci de vis în semifinale, cu Barcelona!

400.000 de euro va primi Cosmin Olăroiu pentru că a dus Al-Ahli în finala Ligii Campionilor. Va încasa un milion de euro, dacă va şi câştiga trofeul.

Outsideri în finală

Al-Ahli Dubai va porni cu şansa a doua în finala Ligii Campionilor Asiei. Guangzhou Evergrande are un lot mai bine cotat în care brazilienii Paulinho, Goulart şi Elkeson fac legea. Chinezii sunt ca şi campioni în întrecerea internă, având patru puncte peste locul 2 cu două etape înainte de terminarea sezonului. Guangzhou Evergrande a câştigat Liga Campionilor Asiei în 2013, pe când echipa era pregătită de Marcello Lippi. Atunci, chinezii au învins FC Seoul (Coreea de Sud), după 1-1 acasă şi 2-2 în deplasare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite