Olăroiu, răsplătit regeşte de chinezi: Va primi un bonus colosal, pe lângă salariu, pentru titlul cucerit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 51 de ani, Cosmin Olăroiu a scris o pagină de aur în istoria clubului Jiangsu Suning, aducând primul campionat câştigat pentru această grupare, înfiinţată în 1958.

În 2012, când au devenit vicecampioni, la această performanţă a contribuit atacantul Cristian Dănălache, cu 23 de goluri, el fiind cel mai bun marcator al primei ligi în acest sezon. Apoi, în 2015, a venit Cupa Chinei în vitrina celor de la Jiangsu, cu Dan Petrescu pe bancă şi Marius Constantin în apărare. Iar momentul cel mai frumos din istoria grupării a venit, joi, când, sub conducerea lui Cosmin Olăroiu, Jiangsu a câştigat primul titlu din istoria clubului.

Această performanţă, cea mai mare supriză din ultimul deceniu din fotbalul chinez, a justificat investiţia făcută în munca lui Olăroiu, începând cu martie 2018. Atunci, şefii lui Jiangsu, care deţin şi clubul Inter Milano în Serie A, i-au oferit românului un salariu stagional de 7 milioane de dolari!

Iar acum, „robinetul“ cu bani va fi larg deschis, după această performanţă din campionat! Oli va primi, pe lângă salariu, şi un bonus de 3 milioane de dolari pentru câştigarea titlului.

De altfel, patronul grupării, Zhang Jindong (foto), cu o avere de peste 8 miliarde de dolari, s-a arătat încântat de performanţa obţinută de Oli şi elevii săi şi, într-o declaraţie oferită pentru Internews, a explicat că are gânduri mari cu Jiangsu, în continuare.

Jindong

Ce a spus Zhang Jindong?

*Jiangsu Suning a câştigat campionatul, Olăroiu a scris o pagină de poveste în istoria clubului. Peste ani, ne vom aminti cu plăcere despre această mare performanţă. Acest trofeu nu va fi însă finalul unui ciclu, din contră. Va fi începutul a ceva măreţ.

*De acum înainte, trebuie să ne luptăm an de an pentru titlu, să tindem şi spre alte trofee. Vom investi şi mai mult în dezvoltarea fotbalului din China, vom încerca să atragem şi mai mulţi tineri către acest sport.

CITEŞTE ŞI:

Dezvăluirile românului din China: Cosmin Olăroiu explică cum au învins asiaticii pandemia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite