Oltchim a rămas fără antrenor! Jakob Vestergaard a părăsit campioana României la handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jakob Vestergaard, tehnicianul lui Oltchim FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport
Jakob Vestergaard, tehnicianul lui Oltchim FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport

Tehnicianul lui Oltchim, Jakob Vestergaard, a încetat colaborarea cu echipa vâlceană. Renunţarea danezului la banca tehnică a grupării de handbal vine la scurt timp după ce mai multe jucătoare şi-au anunţat plecarea de la Oltchim, pe fondul zvonurilor desfiinţării echipei.

Câştigarea campionatului României de către Oltchim este strâns legată de antrenorul Jakob Vestergaard, însă ratarea calificării în finala Ligii Campionilor l-a influenţat pe danez să îşi întrerupă colaboararea cu echipa de handbal. Alături de Vestergaard va pleca şi Mette Klit, cei doi formând o echipă încă din anul 2009, perioadă în care au cucerit două Ligi ale Campionilor.

În campionatul intern, Oltchim a câştigat 18 partide, în timp ce în Ligă a obţinut 11 victorii şi a pierdut de trei ori. Formaţia vâlceană este avantajată de statistica meciurilor din deplasare, unde a ieşit învingătoarea în şase din şapte dispute.

„Nu voi mai fi atrenorul lui Oltchim din această vară. Aş vrea să le mulţumesc fanilor noştri pentru sprijinul fantastic de care au dat dovadă. Am avut o experienţă deosebită aici“, a declarat Vestergaard pe contul său de Facebook. Clubul a emis un comunicat de presă în dimineaţa zilei de miercuri, în care a anunţat plecarea danezului, invocând probleme familiale. Cu toate acestea, Vestergaard nu va întrerupe orice contact cu Oltchim, fiind preconizată o colaborare la distanţă pentru pregătirea fizică şi tactică a echipei. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite