Oltchim a transferat pivotul naţionalei Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ekaterina Vetkova
Ekaterina Vetkova

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a transferat o jucătoare din naţionala Rusiei, pivotul Ekaterina Vetkova urmând să îmbrace tricoul echipei antrenate de Radu Voina

Ekaterina Vetkova (24 de ani, 1.82 metri, 73 kg) a fost o jucătoare de bază a echipei Zvezda Zvenigorod, pentru care a marcat în sezonul trecut al Ligii Campionilor, 26 de goluri. Vetkova, care evoluează pe postul de pivot, a jucat la Zvezda din 2007, când s-a transferat de la Lada Togliatti. Este campioană mondială cu echipa Rusiei, la ediţia din 2009, sub comanda cunoscutului antrenor Evgheni Trefilov.

Totodată s-a renunţat la serviciile ucrainencei Anastasia Pidpalova şi a fost adus preparatorul fizic german Frank Khun, care a mai lucrat cu galacticele înaintea finalei Ligii Campionilor din urmă cu două sezoane.

Reunirea echipei vâlcene este programată luni, la ora 16.00. Din lotul jucătoarelor vor absenta noile transferuri Marija Jovanovici şi Sanela Knezovici, care au primit o săptămână în plus de vacanţă, din cauză că au încheiat competiţiile doar în 18 iunie. De asemenea, Yeliz Ozel va întârzia şi ea o săptămână, răstimp în care clubul face demersurile pentru prelungirea permisului său de şedere în România. "În 10 iulie, toate jucătoarele vor fi prezente la pregătiri", a mai spus Berbecaru.

După reunirea de luni, programul echipei Oltchim include o săptămână dedicată reintrării în efort, un cantonamentul pe litoral, urmat de unul montan, pregătirea fiind împletită şi cu cea de sală.

Primele meciuri de verificare vor avea loc la turneul de la Cluj, în 5-6 august, urmat de cel din Ungaria şi încă două în Germania.

În sezonul 2011-2012, campioana României va evolua şi în Liga Campionilor, fiind repartizată în grupa D preliminară, cu echipele SD Itxako (finalista sezonului trecut), Dinamo Volgograd (campioana Rusiei) şi o formaţie din turul doi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite