Oltenii se tem că jocurile de culise ar putea interzice promovarea echipei lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ASA Tg Mureş a reuşit să învingă CS Universitatea Craiova, scor 4-1, într-un meci jucat ieri, şi a urcat pe prima poziţie în clasament.

Antrenorul oaspeţilor, Gabi Balint, a recunoscut superioritatea lui ASA, dar spune că echipa sa nu a pierdut războiul, ci doar o bătălie. Oltenii îşi pot lua revanşa pe 28 mai, când e programat returul din play-off, chiar în Bănie. La acea dată însă are loc o şedinţă la FRF, care le dă fiori craiovenilor.

Deşi Adunarea Generală a FRF a fost cea care a acordat Craiovei locul în liga secundă (şi implicit, drepturi egale cu cele ale competitoarelor), Gheorghe Chivorchian a trimis decizia în privinţa dreptului de promovare al CS U Craiova pe masa Comisiei de Disciplină, peste capul Comitetului Executiv. Astfel, Comisia de Disciplină va judeca o hotărâre a organismului care teoretic ar trebui să fie suprem, Adunarea Generală!

Decizia în cazul Craiovei a fost mutată fix pe 28 mai, dată la care CS U dispută o partidă decisivă pentru promovare, chiar cu ASA Tg. Mureş (returl din play-off). Cei de la Craiova se tem că dacă ASA va fi în pericol să rateze primele două locuri, FRF va ameninţa cu interzicerea dreptului de promovare al Craiovei.

Oltenii mai cred că prietenia dintre secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, şi directorul sportiv al lui ASA, Daniel Stanciu, foşti conducători la Poli Timişoara, poate influenţa lupta pentru promovare. Jocurile de culise o includ şi pe Gloria Bistriţa, ocupanta locului trei, care şi-a revenit miraculos, la finalul sezonului regulat, cu victorii acasă cu Târgu Mureş şi în deplasare la Satu Mare, prinzând in-extremis playoff-ul şi făcând ca cele 5 puncte diferenţă între Craiova şi Târgu Mureş din clasament să dispară! în acest moment, clasamentul în play-offul serie a II-a a Ligii secunde arată astfel:

1. ASA Tg. Mureş 24 puncte
2. U Craiova 23
3. Gloria Bistriţa 20
4. CSM Vâlcea 16
5. Metalul Reşiţa 16
6. FC Olt 9

Gabi Balint după eşecul Craiovei cu ASA Târgu Mureş: Lucrurile au mers cum nu se poate mai prost la Târgu Mureş. Am primit o lecţie, trebuie să învăţăm din ea, dar să trecem peste. Mai sunt 7 meciuri, rămânem în cursa pentru promovare cu şanse din cele mai mari. Cu Reşiţa trebuie să recuperăm punctele pierdute la Mureş. Nici nu avem timp de lamentări"  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite