Opinia specialistului după amânarea Jocurilor Olimpice: „Fotbalul e mult mai afectat!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologul sportiv Andreas Hniatiuc a comparat situaţia în care se află fotbalul şi sporturile olimpice în acest moment, în condiţiile în care atât Euro 2020, cât şi Tokyo 2020 au fost amânate pentru 2021.

Preşedintele Asociaţiei pentru Psihologia Sportului a explicat pentru „Adevărul“ consecinţele perturbării ciclurilor de câte exact patru ani între ediţii succesive ale Jocurilor Olimpice de vară.

„Omul e o fiinţă care, prin excelenţă, se poate adapta. Va face faţă, cu siguranţă.

Dacă mergem în zona fotbalului, EURO 2021 vine la şase luni înainte de Campionatul Mondial din 2020. Deci, acolo situaţia mi se pare mult mai complicată, din punct de vedere mental, sportiv, şi financiar. Jucătorii vor fi foarte obosiţi şi din punct de vedere mental, şi din punct de vedere fizic, iar asta va afecta calitatea competiţiei. Fotbalul e mult mai afectat. E o uzură mentală mult mai mare în cazul fotbaliştilor, când îi expui la competiţie din şase în şase luni.

Plus că, nu întâmplător, aceste competiţii au fost puse aceste la câte doi ani, ca să crească apetitul publicului consumator. În momentul în care îi dai două competiţii la şase luni, se diluează un pic interesul. În cazul Jocurilor Olimpice e suficient de mult timp pentru a se reorganiza tot ciclul de pregătire, astfel încât în 2024, la Paris, sportivii să fie bine“, a spus Andreas Hniatiuc pentru „Adevărul“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite