Organizatorii anunţă încă 14 cazuri de infectare cu Covid-19 la JO. Niciun caz nu vizează sportivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Cu mai puţin de o săptămână înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, organizatorii au anunţat, sâmbătă, un prim caz de infectare cu Covid-19 în Satul Olimpic.

Organizatorii nu au precizat dacă este vorba de un sportiv, un membru al stafului sau din care delegaţie face parte. Însă, potrivit postului japonez Asahi TV, ar fi vorba de un membru al delegaţiei Nigeriei, în vârstă de 60 de ani. Deşi nu a prezentat simptome, acesta ar fi fost transportat la spital, din cauza vârstei.

"Această persoane a fost testată pozitiv în sat, nu ştim dacă este vaccinată sau nu", a declarat Toshiro Muto, directorul general al JO, care a precizat că "în sat sunt măsuri anti-Covid severe: sportivii vor fi supuşi testelor zilnic şi, dacă un sportiv este este testat pozitiv, el va fi izolat".

La câteva ore după primul caz pozitiv Covid-19 la JO, organizatorii au anunţă încă ale 14 cazuri de infectare cu coronavirus.

Totuşi, aceste cazuri nu vizează sportivi sau membri ai stafurilor echipelor de la JO.

Cele 14 persoane testate pozitiv sunt doi jurnalişti, cinci membri din cadrul comitetului de organizare şi şapte muncitori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite