Organizatorii JO de la Tokyo iau în calcul participarea publicului la competiţii. Ce condiţii trebuie să fie îndeplinite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jocurile Olimpice

Într-un interviu acordat pentru BBC, directorul general al Comitetului de organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Toshiro Muto, a declarat că întrecerile s-ar putea desfăşura în faţa unui "număr limitat de spectatori"

Conform oficialului japonez, preşedintele Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) nu doreşte ca JO, amânate pentru anul viitor, să se desfăşoare cu porţile închise "Toată lumea trebuie să se concentreze asupra desfăşurării evenimentului de anul viitor. Suntem pe aceeaşi lungime de undă cu CIO şi cu preşedintele său, Thomas Bach. Este posibil să se gândească la un număr limitat de spectatori, ţinând cont pe deplin de distanţarea socială. Trebuie să construim un mediu în care publicul să se simtă în siguranţă. Sportivii, la fel ca şi familia olimpică, ar putea fi testaţi înainte şi după sosirea în Japonia", a spus oficialul Nipon.

La rândul său, conducătorul comitetului de coordonare al CIO pentru JO de la Tokyo, australianul John Coates, a explicat că japonezii consideră nerealiste scenariile privind ridicarea restricţiilor în vigoare sau speranţele în legătură cu apariţia unui vaccin în timp util. "Este prea optimist să presupunem că toate restricţiile (în vigoare în Japonia) vor fi ridicate. Pleacâm de la ideea că nu va exista un vaccin şi ne pregătim pentru toate scenariile", a declarat Coates

Din cauza pandemiei de coronavirus, Jocurile Olimpice, programate iniţial să se desfăşoare în acest an, au fost amânate pentru 23 iulie - 8 august 2021.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite