Sport

articolul anterior articolul urmator

Organizatorii turneului de la Wimbledon consideră „disproporţionată” decizia ATP şi WTA de a nu acorda puncte ca urmare a excluderii jucătorilor ruşi şi belaruşi

4
21 May 2022 10:55:23
Autor: Nicolae Ion
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Organizatorii turneului de la Wimbledon au calificat drept "disproporţionată" decizia luată de ATP şi WTA de a nu acorda puncte pentru clasamentul mondial în cazul menţinerii excluderii jucătorilor ruşi şi belarusi

Turneul de la Londra, care a anunţat pe 20 aprilie că ruşii şi belaruşii nu vor avea voie să participe anul acesta la eveniment din cauza invaziei Ucrainei, şi-a exprimat "profunda dezamăgire” şi a adăugat că neacordarea de puncte este "disproporţionată în contextul circumstanţelor excepţionale şi extreme ale situaţiei", precizează news.ro.
ATP şi WTA au anunţat că nu va acorda puncte la turneul de grand slam de la Wimbledon, ca urmare a deciziei organizatorilor de a nu permite participarea sportivilor din Rusia şi din Belarus.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ionel Marcu
21.05.2022, 10:59:51

După logica șefilor ATP și WTA ar trebui ca și la Roland Garros să nu se acorde puncte pentru că o serie de favoriți și favorite nu joacă, fiind indisponibili?!

-2 (2 voturi)
Pop Max
21.05.2022, 11:25:39

Bosule, e o diferență între a nu juca pentru că indisponibil și a nu juca pentru că interzis pe criterii politice.

-9 (13 voturi)
Andrei Tirighie
21.05.2022, 11:49:08

tenismenii ruși prezenți în europa sunt aclamați de compatrioții stabiliți în vest în căutarea unui trai mai bun. mobilizarea spectatorilor rusofili în arena sportivă este maximă și parcă nu este 100% corect, spectatorii ruși apar ca un comando și până una -alta suntem "la noi", nu "la ei".

costea petre
21.05.2022, 16:10:27

Disproportionată mi se pare decizia organizatorului turneului de la Wimbledon.

+1 (1 vot)
Modifică Setările