Osaka intră pe terenul lui Halep: Ce a anunţat japoneza care tocmai a luat Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naomi Osaka are deja patru Grand Slam-uri la doar 23 de ani
Naomi Osaka are deja patru Grand Slam-uri la doar 23 de ani

E clar: dintre jucătoarele din noul val, Naomi Osaka (2 WTA) e cea care a confirmat aşteptările şi va domina tenisul feminin, în următorii ani, dacă va fi ferită de accidentări.

Deja, japoneza se poate lăuda cu un bilanţ impresionant: e pe locul 3 în clasamentul jucătoarelor aflate în activitate cu cele mai multe trofee de Grand Slam. 

Osaka (patru titluri majore) e depăşită doar de surorile Williams, Serena (23 de trofee) şi Venus (7 Grand Slam-uri). Şi, la ce a arătat până acum, Osaka are şanse mari de a-şi îmbunătăţi CV-ul, în următorii ani. De altfel, după cum tocmai a şi declarat pentru tennis.com, obiectivul ei principal e câştigarea cât mai multor titluri majore. De aceea, şi-a propus să progreseze pe zgură şi pe iarbă, adică cele două suprafeţe pe care n-a excelat până acum.

„N-am jucat deloc pe iarbă, când eram la junioare. De aceea, ca să fiu sinceră, cred că, în acest moment, am şanse mai bune de a câştiga trofee pe zgură. Acesta e şi obiectivul meu cel mai mare, în acest moment. Vreau să-mi îmbunătăţesc jocul şi pe acele suprafeţe în care n-am avut rezultate bune până acum“, a spus Osaka.

Fără niciun turneu pe zgură în 2020, Naomi a avut, totuşi, nişte rezultate dătătoare de speranţă, în 2019:

*Madrid = Sferturi

*Roma = Sferturi

*French Open = Turul III

„Când mă uit la rezultatele mele pe zgură în 2019, îmi dau seama că n-am jucat rău deloc. Pur şi simplu, e o suprafaţă cu care trebuie să mă obişnuiesc mai mult“, a completat a doua jucătoare a lumii. 

Osaka, care a avut deja un total de 25 de săptămâni în fotoliul de lider mondial, a comentat şi posibilitatea revenirii pe locul 1 WTA. „Nu prea mă gândesc la clasament. Mai ales că nu sunt printre jucătoarele care să meargă la cele mai multe turnee. Anul ăsta, vreau să am consistenţă, fără o perioadă de cădere drastică“, a explicat Osaka.

Halep

„Simo“ a spulberat-o pe zgură

Declaraţiile campioanei de la Australian Open 2021 confirmă că, în acest sezon, Simona Halep va avea o rivală mai puternică şi mai decisă în Naomi Osaka, atunci când va începe sezonul de zgură, în luna aprilie.

Cel mai probabil, Halep şi Osaka se vor intersecta la Stuttgart (17-25 aprilie), Madrid (30 aprilie - 9 mai) şi Roma (6-16 mai), în perioada de pregătire de dinainte de Roland Garros (23 mai - 6 iunie). De altfel, până acum, singurele lor două întâlniri directe pe zgură au avut loc la French Open 2016 şi la Roma 2018. Ambele partide au fost câştigate de Simona. Prima, la Paris, a fost mai strânsă şi s-a dus în trei seturi (4-6, 6-2, 6-3). A doua însă s-a transformat într-o demonstraţie de forţă, din partea jucătoarei din România, care a spulberat-o pe Osaka: 6-1, 6-0!

Iar dacă French Open e Grand Slam-ul preferat al Simonei Halep, care a atins două finale aici (2014, 2017) şi a luat şi un titlu (2018), în schimb, Naomi Osaka n-a depăşit niciodată turul III la Paris, unde s-a oprit, de fiecare dată, la ultimele două participări, în 2018 şi 2019.

Deşi japoneza şi-a propus acum câştigarea Grand Slam-ului parizian, s-a văzut şi în trecut că tranziţia de la hard pe zgură n-a fost tocmai uşoară pentru multe jucătoare mari. De pildă, Serena Williams a triumfat doar de trei ori pe „covorul roşu“ de la Roland Garros, în 2002, 2013 şi 2015. Iar la băieţi, Novak Djokovici (1 ATP) a luat doar unul dintre cele 18 titluri ale sale majore, la Paris, în 2016.

31 de victorii are Simona Halep la French Open, în 11 prezenţe pe tabloul principal. Naomi Osaka a câştigat doar şase meciuri, în patru participări.  

Bilanţul celor două rivale pe zgură, în ultimii ani

An      Halep   Osaka

2020  13-1      0-0

2019  11-3      9-2

2018  16-3      5-4

2017  20-3     5-5

2016  15-4     5-4

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite