O sportivă de performanţă a fost bătută în plină stradă de cinci colege de la Liceul Waldorf din Pantelimon. Părinţii povestesc lucruri şocante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Chiriac FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor
Elena Chiriac FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor

Sistemul normal de învăţământ românesc nu are o reputaţie prea bună şi zilnic apar noi exemple care susţin acest lucru.

Este şi cazul Elenei Chiriac, din clasa a VI-a, de la liceul Waldorf, care s-a trezit târâtă în mijlocul unui scandal fără voia ei. Deşi fata avea rezultate excepţionale atât la învăţătură, cât şi la sport (medalii la nataţie, campioană naţională şi internaţională la taekwondo), părinţii ei au crezut că au făcut o alegere bună mutând-o la liceul Waldorf din Pantelimon. A întrerupt chiar şi antrenamentele pentru a se ţine numai de şcoală, deşi fusese selectată în lotul naţional de taekwondo. Părinţii au crezut că au ales ceva şi mai bun pentru copilul lor, dar experienţa pe care o trăiesc în aceste moment demonstrează că s-au înşelat amarnic. ”Diriginta clasei Loredana Petrina Roşu se pare că nu face altceva decât să manipuleze părinţii şi copiii pentru a obţine diverse foloase materiale. Totul este instrumentat printr-o asociaţie, iar cine nu cotizează se aude că este aspru sancţionat. În rest, nu are aproape deloc treabă cu sistemul autentic de învăţământ Waldorf”, spune tatăl fetiţei. Părinţii sportivei au refuzat să cotizeze, drept pentru care ei cred că Elena Chiriac a devenit ţinta dirigintei. Însă părinţii reclamă şi lucruri mult mai grave în liceu. Ei susţin că sunt câteva fete de bani gata din clasele VIII-IX-X-a au constituit o grupare care ”face legea” în liceu. ”Anul trecut o fetiţă a fost dezbrăcată şi molestată în WC de aceste fete mai mari. S-a ajuns ca ele să bată copii la comandă, în urma a tot felul de certuri sau idile.  Săptămâna trecută, a avut loc o altă demonstraţie de forţă, fiind bătută o fată în faţa şcolii Waldorf. La incident au asistat  zeci de copii aflaţi în curte, iar profesorii nu aveau cum să nu vadă acest lucru. Sunt lucruri povestite de alţă părinţi”, a afirmat tatăl Elenie Chiriac, care e decis să meargă până în pânzele albe pentru a găsi dreptatea pentru fiica sa.

Bătută şi tâlhărită în plină stradă
Mai ales după ce Elena Chiriac a devenit ţinta acestui grup de fete, în urma unei simple dispute cu o colegă de clasă, care a ”comandat” bătaia. De aici lucrurile par desprinse dintr-un film cu gangsteri şi n-ai crede că e vorba despre o ceartă între adolscente. După ce a fost urmărită cu o maşină, când se întorcea de la repetiţiile pentru serbare cu clasa de la şcoala 64 - Ferdinand I, Elena Chiriac a fost prinsă şi bătută de grupul de fete mai mari. A fost salvată din ghearele acestor agresoare de doi body-guarzi de la clinica Hipocrat, loc unde s-a petrecut incidentul. Asta după ce a fost trasă de păr, scuipată şi tâlhărită de portofel şi i-a fost ruptă geanta, după cum povesteşte tatăl fetei, prin mărturia unui body-guard. Secretarele de la Hipocrat au chemat un taxi de la Speed, şoferul sărind la rândul lui să o salveze pe fata agresataă. Iar incidentul a fost surprins de camerele de luat vederi de la clinică. ”Repetiţia organizată la o altă şcoală de către diriginta Loredana Petrina Roşu a fost făcută în timpul orelor de curs şi fără acordul scris al părinţilor, deci ilegal. Apoi, copiii trebuiau să fie însoţiţi de către un profesor până la liceul Waldorf, lucru care nu s-a întâmplat, de incident făcându-se vinovată diriginta”, a precizat un reprezentant al unei importante case de avocatură, care cunoaşte foarte bine legea. ”Toate aceste ilegalităţi ale grupului de fete mai mari nu cred că aveau cum să nu fie cunoscute de către profesori. Dar de-a lungul timpului, au ascuns gunoiul sub preş. Se spune că fac asta ca să nu piardă fondurile internaţionale Waldorf şi pe cele de la Ministerul Educaţiei. Să dea impresia că nu sunt probleme în Paradis”, a mai afirmat tatăl fetei bătute în plină stradă.

liceu

El este şocat şi de ce s-a întâmplat ulterior. Colegiul Profesoral, condus de directoarea Mihaela Şerban, a luat o hotărâre bizară, aceea de a-i scădea fetiţei agresate nota la purtare. Iar conducerea liceului a refuzat să comunice sancţiunile dictate agresoarelor. ”Ba mai mult, cu complicitatea părinţilor fetelor mai mari şi al profesorilor au inventat că ar mai fi avut loc o altă bătaie, ca să muşamalizeze incidentul filmat şi cu martori de la clinica Hipocrat. O diversiune ieftină pentru a muta atenţia de la incident şi pentru a da senzaţia că ar fi vinovată şi fetiţa, ca să ni le taie fondurile”, spune tatăl copilei agresate. Acesta a depus o plângere la Poliţie, iar agenţii de la secţia 9 cercetează cazul de la liceul Waldorf.

Conducerea instituţiei de învăţământ nu a putut fi contactată până în acest moment.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite