Oțelul - FC Timișoara 2-1 / Dorinel Munteanu: „Nu vom face țara de rușine în Liga Campionilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cel mai important meci al finalului de campionat, Oțelul Galați a învins, în această seară, pe propriul teren, pe FC Timișoara, cu 2-1. Cu 67 de puncte acumulate, Oțelul este la patru puncte în fața bănățenilor, cu o singură etapă înaintea finalului de campionat.

Reacții după meci, la Digi Sport:

Daniel Stanciu, team manager FC Timișoara: Am primit două goluri foarte ușor, pe câteva erori tactice ale noastre. Nu ne-am mai revenit și nu am reușit să întoarcem rezultatul. Până la urmă, s-a făcut voia multora, care o doreau pe Oțelul campioană.

Felicitări echipei din Galați, la acest meci chiar nu ne putem plânge de arbitraj. Noi ne-am pus mari speranțe în partida de astăzi, dar nu a fost să fie. Trebuie să ne mulțumim cu ceea ce avem și să ne gândim la meciul cu Dinamo.

Marius Pena, marcatorul golului de 2-1: Golul marcat în această seară este cel mai important al carierei, este golul care, practic, ne-a adus titlul. Este o victorie a întregului vestiar. Încă nu pot să realizez că suntem campionii României. Sper să evoluăm cât mai bine în Liga Campionilor“.

Marius Stan, președinte Oțelul: Încă nu pot realiza cee ce mi se întâmplă. Titlul câștigat astăzi reprezintă o răsplată a muncii și seriozității. Unii au preferat să muncească pe la TV, noi am făcut-o pe teren. A fost cu adevărat un linșaj mediatic împotriva noastră.

Vreau să cred că victoria colosală a noastră este una a bunului simț. Iată că nu a luat titlul echipa care a țipat mai tare. Le transmit celor de la Timișoara, cu toată inima, că suntem campioni. Sigur nu se va rejuca meciul cu Pandurii Târgu-Jiu.

Sper ca în ultimul ceas, oamenii importanți din Galați să se trezească din amorțeală și să ne ajute să facem, rapid, un stadion de Liga Campionilor. Însă, îmi este foarte greu să cred că așa ceva se va întâmpla. Vreau să jucăm în Ligă, la Galați.

Dorinel Munteanu, antrenor Oțelul Galați: „Este o seară fericită pentru mine, cea mai importantă din cariera de antrenor. Au fost multe răutăți, dar Oțelul Galați este o campioană meritorie. Până la urmă, munca teribilă a acestor copii a dat rezultate.

Nu vrem să fim o prezență trecătoare prin Liga Campionilor. Nu vom face țara de rușine. Chiar dacă decizia TAS-ului ne va fi defavorabilă, cu siguranță vom câștiga și la Târgu-Jiu. Am un gust amar fiindcă Federația nu a adus trofeul la Galați, în această seară. Merităm mai mult respect.

Adrian Porumboiu, finanțator FC Vaslui: „Oțelul a câștigat meritat meciul cu Timișoara. Au jucat mai bine și au meritat cele trei puncte puse în joc. Astăzi, Oțelul Galați este noua campioană a României. Mâine, rămâne de văzut ce se va întâmpla. Sunt curios ce va decide TAS-ul. Până la urmă, Oțelul Galați nu este nici prima, nici ultima echipă care câștigă un titlu, după ce a fost ajutată de arbitri“.

Acum, Oțelul așteaptă decizia TAS-ului, care va hotărâ, mâine, dacă meciul Pandurii Târgu-Jiu - Oțelul Galați se va juca pe teren. În cazul în care scorul va rămâne cel decis la „masa verde“, adică 3-0 pentru Oțelul, gălățenii câștigă, pentru prima dată în istorie, titlul!

Nebunie la Galați !!!! Fanii gazdelor au invadat terenul de joc!!!!

Rezultat final Oțelul Galați - FC Timișoara 2-1 !!!

Cartonaș galben pentru Silviu Ilie

min. 90+2 - se produce ultima schimbare și la Oțelul: a ieșit Viglianti, a intrat Ibeh

Partida va fi prelungită cu trei minute!

min. 86 - ultima schimbare la Poli Timișoara: Zăgrean a intrat în locul lui Ricketts

min. 81 - la Oțelul, Silviu Ilie intră în locul lui Liviu Antal

min. 79 - Alexa a reluat cu capul, centrarea venită din corner, dar gălățenii au respins în afara terenului.

min. 78 - Cornel Râpă a fost avertizat

min. 75 - modificare la Poli Timișoara: a ieșit Ignjatijevic, a intrat Lukas Magera

min. 71 - GOOOOOOOOOL OȚELUL !!! Pe un contraatac nimicitor, Liviu Antal i-a pasat lui Laurențiu Buș, acesta a centrat perfect în careu, iar Marius Pena a reluat imparabil, cu capul, fără nicio speranță pentru Pantilimon !!!! Oțelul - Poli 2-1 !!!

min. 67 - ocazie mare pentru Oțelul: Sergiu Costin a prelungit cu capul, în careul timișorenilor, mingea a ajuns la Liviu Antal, care a reluat tot cu capul, din poziție ideală, peste poarta lui Pantilimon

min. 62 - prima schimbare la Oțelul Galați: Marius Pena a intrat în locul lui Gabi Paraschiv

min. 57 - Sepsi a respins de la bara a doua, din fața lui Buș

min. 53 - GOOOOOOOL TIMIȘOARA !!! Bourceanu a centrat din corner, Ghionea a prelungit cu capul, iar Zicu a pus latul, din câțiva metri, liber în careul mic !!!! Oțelul - Poli 1-1 !!!

min. 52 - ocazie monumentală pentru Poli: mingea este trimisă în careu din corner, iar Luchin trimite spre poartă, însă balonul cade pe bara transversală și iese în afara terenului, respins de Filip !!!

min. 50 - Sepsi este deposedat în ultimul moment, în careul gălățenilor, de Sârghi

min. 48 - Laurențiu Buș a primit cartonașul galben

S-a reluat meciul!

Rezultat la pauză, Oțelul - Poli 1-0 !!!

min. 45+1 - Dan Alexa primește cartonașul galben după o intrare dură, cu talpa, la Viglianti

4 minute de prelungire s-au arătat de la margine.

min. 41 - Sergiu Costin este presat de Ricketts, dar reușește să-i trimită mingea, cu capul, propriului portar

min. 35 - cea mai mare ocazie a Timișoarei: Zicu a centrat în careu, Goga era în poziție ideală în fața porții, însă Ricketts a încercat el să finalizeze, din cădere, dar mingea a trecut pe lângă poartă!

min. 31 - torpila lui Bourceanu, din lovitură liberă, este respinsă de fundașii Oțelului

min. 24 - Laszlo Sepsi îl lovește cu cotul în figură pe Liviu Antal, însă Robert Dumitru nu a văzut acest incident

min. 23 - șutul violent al lui Alexa, de la marginea careului de 16 metri, s-a scurs puțin peste poarta lui Grahovac

min. 19 - Taborda nu mai poate continua meciul, după accidentarea din minutul patru, iar Pantilimon întră în poarta bănățenilor

min. 15 - GOOOOOOOL OȚELUL GALAȚI !!!! Viglianti a executat perfect o lovitură de colț, iar Antal a speculat o eroare a lui Taborda și a reluat cu capul, în poartă, din câțiva metri !!!!!! Oțelul - Poli 1-0 !!!!

min. 11 - Alexa a încercat o pasă către Zicu, dar Sergiu Costin a fost pe fază și a respins cu capul, în calitate de ultim apărător

min. 4 - Gravă neînțelegere între Taborda și Sepsi. Cei doi s-au dat cap în cap, însă Antal nu a speculat eroarea timișorenilor. Taborda, portarul Timișoarei, se resimte!

Meciul a fost oprit deja de arbitrul Robert Dumitru, pentru a se îndepărta de pe suprafața de joc numeroasele confetii aruncate de fani.

min. 1 - startul meciului. Stadionul este arhiplin.

Zeci de suporteri care au bilete sau abonamente nu sunt lăsați să intre în stadion.

19.35 - Porțile arenei s-au închis în urmă cu doar câteva minute. Sute de fani au rămas la porțile stadionului. În tribune sunt circa 12.000 de oameni !!!

19.30 - Cu două etape înainte de finalul campionatului, Oțelul Galați este pe primul loc în Liga I (64 pct), în timp ce Poli Timișoara este pe locul doi (63 pct). În ultima etapă, Timișoara va juca acasă, cu Dinamo, iar Oțelul va evolua în deplasare, la Ploiești, cu Astra.

19.15 - Atmosferă de mare sărbătoare la Galați. Tribunele sunt aproape pline, iar fanii Oțelului cântă în continuu. La porțile arenei sute de suporteri așteaptă să intre pe stadion!

19.10: Echipa de start a Oţelului: Grahovac - Râpă, Costin, Sârghi, Sălăgeanu - Giurgiu, Filip - Antal, Viglianti, Buş - Paraschiv

Poli Timișoara: Taborda - Luchin, Burcă, Ghionea, Sepsi - Goga, Alexa, Bourceanu, Ignjatijevic - Zicu, Ricketts

18.45 - în acest moment, cu mai bine de o oră înainte de startul partidei, la stadionul din Galați sunt aproape 11.000 de oameni

Tribunele stadionului din Galaţi erau arhipline cu mai bine de o oră şi jumătate înante de stratul meciului / Foto Liviu Ghinea

image

18.35 - La stadion au ajuns, în acest moment, și trei autocare cu fani ai bănățenilor. Mașinile sunt escortate de un număr impresionant de forțe de ordine.

18.25 - Nebunie totală la Galați. În tribunele stadionului sunt, deja, aproape 9.000 de suporteri. Jucătorii echipei Poli Timișoara au ieșit la încălzire în huiduielile celor prezenți la stadion.

Totuşi, Liga Profesionistă de Fotbal nu a trimis la Galaţi tricourile şi medaliile de campioni. Suspansul este amplificat de aşteptarea verdictului Tribunalui de Arbitraj Sportiv de la Laussane în cazul procesului intentat LPF de către cei de la Pandurii. „

Aşteptăm verdictul TAS în cazul meciului Pandurii - Oţelul. Am înţeles că partida s-ar putea reprograma. Noi n-am primit nicio hârtie oficială la Ligă", a declarat preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.


De partea cealaltă, directorul general al FC Oţelul, Marius Stan, afirmă că meciul cu formaţia din Tîrgu-Jiu, câştigat în februarie la "masa verde," nu se va mai disputa: "Decizia Ligii nu poate fi modificată nici măcar de cei de la TAS, ei nu pot interveni abuziv asupra regulamentelor noastre, care sunt foarte clar din acest punct de vedere". TAS ar putea comunica verdictul în cursul zilei de luni.


Încălzire cu înregistrarea meciului Oţelul - Juventus, 1-0 în '88


În Galaţi, tot oraşul trăieşte parcă doar pentru acest meci. Multe baruri au arborate la intrare steagurile roşu-alb-albastre, care flutură şi pe la multe din geamurile blocurilor dar şi ale unor maşini de pe străzi, încă de dimineaţă. Biletele s-au vândut în doar două ore încă de miercuri, iar speculanţii au ajuns să le dea chiar şi cu 100 de lei la tribuna I, faţă de 15 lei cât au costat oficial, în timp ce un tichet la tribuna a doua e dat de bişniţari cu 70 de lei, de şapte ori mai mult faţă de preţul avut la casele de bilete.


Pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor a fost instalat un ecran lat de cinci metri, pe care vor putea urmări meciul cei care nu au mai apucat bilete. De la ora 18.00, acolo dar şi pe tabela de marcaj din stadion, va fi difuzată înregistrarea partidei Oţelul - Juventus Torino din Cupa UEFA, câştigată acasă de gălăţeni cu 1-0.
Accesul în stadion se face începând de la ora 17.00.
Echipa timişoreană, care a înnoptat la Brăila, va fi susţinută din tribune de 550 de suporteri, cu 150 mai mulţi faţă de numărul de bilete acordat iniţial de către cei de la Oţelul.


Bute: „Le ţin pumnii fraţilor de la Oţelul, Poli va fi KO!"

Oţelul are un suporter de lux, care va trăi cu sufletul la gură partida din această seară. Este vorba de Lucian Bute, campion mondial la box, originar din comuna gălăţeană Pechea. Puglistul, aflat în Canada, spune că are mari emoţii înainte de acest meci pe care îl va urmări cu sufletul la gură din faţa televizorului. „Le ţin pumnii fraţilor mei şi sper să bată, ca să se termine odată pentru totdeauna cu disputa asta de la distanţă", a spus Bute.

Deşi nu are timp mereu să vadă meciurile gălăţenilor, Lucian ştie multe despre echipa sa de suflet: „Îmi place de Paraschiv, un luptător adevărat, de Giurgiu, Râpă, Pena, Silviu Ilie şi de Sălăgeanu. Ultimii trei sunt stângaci ca mine. Norocul lor că am reuşit în box că altfel le luam pâinea de la gură", a spus, râzând, campionul.

100 de mii de euro va încasa fiecare jucător gălăţean dacă Oţelul va câştiga campionatul.


Echipe probabile:

OŢELUL: Grahovac - Râpă, Costin, Sârghi, Sălăgeanu - Giurgiu, Filip - Antal, Viglianti, S. Ilie - Paraschiv. Rezerve: Brăneţ, Ibeh, L. Buş, Cojoc, I. Neagu, Pena, Sipovici. Antrenor: Dorinel Munteanu.
Absent: Perendja - suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene

FC TIMIŞOARA: Taborda - Sepsi, Ghionea, Burcă, Luchin - Zicu, Bourceanu, Alexa, D. Goga - Ricketts, Magera. Rezerve: Pantilimon, Ignjatjevici, Curtean, Tameş, Zăgrean, Nikolici, Helder. Antrenor: Duşan Uhrin.

Oţelul - Poli Timişoara se joacă azi, de la ora 20:00, în direct pe DigiSport. Partida este livetext pe adevarul.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite