Ovidiu Haţegan, atacat de cei de la Manchester City: De ce nu a oprit meciul?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yaya Toure îi arată lui Haţegan de unde vin scandările rasite FOTO telegraph.co.uk
Yaya Toure îi arată lui Haţegan de unde vin scandările rasite FOTO telegraph.co.uk

Arbitrul român Ovidiu Haţegan a condus partida dintre ŢSKA Moscova şi Manchester City, din etapa a treia a grupelor Ligii Campionilor. După meci a fost acuzat de către englezi că n-a reacţionat la scandările rasiste ale fanilor ruşi.

UPDATE: UEFA a anunţat joi seară că a deschis o procedură disciplinară împotriva clubului ŢSKA, “din cauza comportamentului rasist al fanilor săi, conform articolului 14 al regulamentului disciplinar, însă şi pentru că s-a aruncat cu fumigene (articolul 16) la meciul de Liga Campionilor dintre ŢSKA Moscova şi Manchester City", se arată într-un comunicat al forului european.

„Nu pot să vă spun nimic pentru că regulamentul UEFA ne interzice să vorbim şi să dăm amănunte presei despre  meciurile pe care le arbitrăm“

Ovidiu Haţegan


Englezii s-au impus cu 2-1, dar sunt total nemulţumiţi. Ivorianul Yaya Toure a fost ţinta atacurilor rasiste din tribune, însă "centralul" român Ovidiu Haţegan s-a făcut că nu aude.

"I-am spus arbitrului, sunt revoltat. Este incredibil şi foarte trist din punctul meu de vedere. Sper ca UEFA să facă ceva pentru a opri acest fenomen. Unele scandări din tribune au fost revoltătoare, UEFA trebuie să facă ceva pentru a preveni asta", a spus Toure.

Manchester City a făcut o reclamaţie la UEFA, considerând că Haţegan trebuia să oprească meciul.

Ion Crăciunescu a comentat la Sport Total FM: “Nu este obligat să oprească meciul. Dacă există scandări rasiste, UEFA a găsit antidotul: au spus că trebuie oprit meciul. Dar rămâne la latitudinea centralului.

E al doilea meci în care se nasc probleme cu el şi nu e bine pentru el. Şi când a jucat Şahtior în Spania au fost controverse. Observatorul i-a dat dreptate atunci. Dar dacă se adună multe vor fi în defavoarea lui“.

În meciul de la Moscova, brigada de arbitraj a fost una exclusiv română. Ovidiu Haţegan a fost ajutat la cele două linii de Cristian Nica şi Octavian Şovre, iar rezervă a fost Sebastian Gheorghe, în timp ce Cristi Balaj şi Istvan Kovacs au fost asistenţii suplimentari,

Fanii ruşi, mai ales cei moscoviţi, au o întreagă colecţie de incidente rasiste. În urmă cu câţiva ani, camerunezul Eto’o brazilianul Roberto Carlos sau franco-congolezul Christopher Samba au fost “întâmpinaţi” pe multe arene cu banane aruncate de către suporterii ruşi, care imitau şi urletele unor maimuţe, de fiecare dată când fotbaliştii atingeau balonul. În 2010, după ce atacantul nigerian Odemwingie a fost vândut de către Lokomotiv Moscova în Anglia, la WBA, iar la scurt timp ultraşii moscoviţi au afişat un banner cu dedicaţie: „Mulţumim WBA“. Cu o banană decojită desenată în centrul mesajului. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite