Palatul Parlamentului a fost inclus de FIBA în Top 3 al celor mai spectaculoase gazde pentru un turneu de baschet 3x3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlament

Palatul Parlamentului, unde s-au desfăşurat finalele circuitului mondial de baschet feminin 3x3 şi la nivel U23, a fost inclus de forul internaţional de profil (FIBA) în Top 3 al celor mai spectaculoase locuri dedicate unui turneu.

Baschetul 3x3 şi-a încoronat duminică seara campioanele din circuitul mondial feminin într-unul dintre cele mai extravagante locuri pe care tânara disciplină olimpică le-a văzut în scurta sa istorie: Palatul Parlamentului din Bucureşti.

”Prima competiţie sportivă organizată vreodată în Palatul Parlamentului a fost un meniu fusion de sport, cultură şi patrimoniu naţional, care nu doar că i-a ridicat din scaune pe cei prezenţi, dar a făcut înconjurul lumii. Federaţia Internaţională de Baschet a inclus Palatul Parlamentului alături de Musemplein din Amsterdam (gazda CM în 2019) şi Tour Eiffel din Paris (gazda CE din 2021) într-un top al celor mai spectaculoase trei locuri care au găzduit evenimente de baschet 3x3”, au transmis organizatorii de la Sport Arena Streetball, alături de FR Baschet.

Evenimentul, care s-a desfăşurat sub patronajul COSR, a adunat peste 100 de jucători şi jucătoare, din 24 de echipe naţionale prezente timp de trei zile la Bucureşti, interval în care au găsit şi timp pentru a vizita pe îndelete Palatul Parlamentului.

Competiţia profesionistă feminină a fost câştigată de Germania (18-14 în finala cu Canada), în timp ce România a obţinut cea mai bună performanţă la U23 masculin, în care tricolorii au pierdut finala cu Polonia (17-21) şi au încheiat pe locul 2.

Peste 3.000 de spectatori s-au bucurat de spectacolul unic, desfăşurat pentru prima dată la Palatul Parlamentului, care nu a mai găzduit niciodată o competiţie sportivă.

Între personalităţile din lumea sportului care au onorat evenimentul s-au numărat preşedintele COSR, Mihai Covaliu, preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală, precum şi reprezentanţi ai forului european de profil, între care vicepreşedintele Markus Studer, alături de Alex Sanchez, senior director al forului internaţional de profil (FIBA).

Baschetul 3x3, o disciplină la care România a avut rezultate spectaculoase în ultimul deceniu, a avut reprezentare tricoloră şi la JO de la Tokyo prin echipa naţională feminină.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite