Pandemia lasă urme adânci în societate: Dovada că boala s-a transformat într-o psihoză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cele mai pesimiste estimări, de coronavirus şi de efectele sale devastatoare vom scăpa până în 2022. În schimb, teroarea creată în lume de COVID-19 a format o armată de oameni speriaţi, care vor suferi mult timp de acum încolo.

Restricţiile impuse pentru încetinirea răspândirii noului coronavirus s-au relaxat de mult în toată Europa, însă, chiar şi acum, avem oameni care refuză să iasă din casă!

Şi pentru că izolarea prelungită te poate feri, într-adevăr, de viruşi, însă va crea o multitudine de alte probleme, în primul rând, din cauza lipsei de expunere la lumina naturală, oamenii de ştiinţă au venit cu soluţii. Potrivit „Daily Mail“, inginerii de la Samsung au inventat o „fereastră inteligentă“, numită „SunnyFive“, care proiectează ceva similar cu lumina naturală, în spaţiile închise. Potrivit celor de la Samsung, cei care vor sta lângă această „fereastră inteligentă“, practic, se vor bucura de razele soarelui în izolare. Ceea ce înseamnă că vor scăpa şi de deficitul de vitamina D care, în timp, poate cauza probleme serioase de sănătate.

Aşadar, de acum înainte, cei care au impresia că ieşirea din case înseamnă, automat, infectarea cu noul coronavirus, au încă un motiv de a sta în izolare. 

Imagine indisponibilă

Aşa ceva se poate cumpăra online şi are şi vânzări mari

Indicaţii şi sfaturi bune care se pierd, din cauza fricii

Cum nu toţi îşi vor permite achiziţionarea unor „ferestre inteligente“ şi, din varii motive, au nevoie să şi iasă din case, vedem în jurul nostru mulţi indivizi cu comportamente lipsite de logică. Cel mai bun exemplu e folosirea măştilor în aer liber, pe când toţi specialiştii spun, în mod repetat, că ele trebuie să fie purtate în spaţiile închise. Iar dacă le punem pe faţă în aer liber, o astfel de măsură e necesară doar în zone extrem de aglomerate, precum în piaţă.

Din păcate, aceste mesaje se pierd, pentru că paranoia a pus stăpânire pe societate, iar efectele vor persista mulţi ani de acum încolo. Această frică de virus a atins cote atât de mari, încât antrenorul celor de la Liverpool, Jurgen Klopp, tocmai a venit cu un mesaj incredibil pentru jucătorii săi, nişte oameni care câştigă milioane de euro pe an din fotbal.

Klopp

„Vă e frică de antrenament? Nu veniţi!“

De câteva zile, cluburile din Premier League au primit permisiunea de a-şi relua pregătirile în regim de grup, în condiţiile în care sunt şanse mari ca meciurile să se joace, după 12 iunie.

Doar că nu toţi fotbaliştii privesc cu ochi buni revenirea la bazele de pregătire, deoarece acest lucru presupune ieşirea din izolare. Simiţind problema, Klopp le-a recomandat jucătorilor să stea acasă, dacă le e frică de virus.

„Am lăsat decizia revenirii la antrenamente, în mâinile jucătorilor. Le-am spus că, dacă veniţi aici, în cantonament, veniţi pentru că vreţi acest lucru. De obicei, când un fotbalist semnează un contract, el trebuie să fie la dispoziţia clubului. Acum însă, situaţia e puţin diferită. De aceea, le-am zis băieţilor că, dacă nu se simt în siguranţă, dacă le e teamă de ceva, pot lipsi de la antrenamente. Eventuala lor absenţă nu va atrage de la sine nicio amendă. Eu le voi respecta sută la sută decizia“, a comentat Klopp (foto, sus).

CITEŞTE ŞI:

Un neamţ demontează psihoza numită coronavirus: „Am învins boala mai uşor decât gripa sezonieră“

Un italian celebru pune ţara pe jar: „Coronavirus? O răceală! Să-mi răspundă cineva la o întrebare!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite