Pandemia transformă deplasările externe într-un coşmar: „Vai de capul meu! Cum să ajungem acolo?!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cândva, plecările din ţară erau o plăcere. Acum, ele au devenit o misiune înfiorătoare, iar gradul de dificultate creşte, cu cât destinaţia finală e mai departe.

Cu un fotbal românesc tot mai slab, de la un sezon la altul, din păcate, devin problematice şi partidele pe care echipele din Liga I trebuie să le joace, încă din primele tururi ale competiţiilor europene.

Dovada e că, după tragerea la sorţi de ieri de la Nyon, sunt puţine motive de bucurie pentru CFR Cluj, FCSB, CS U Craiova şi FC Botoşani. Aflând de la reporterul Digi Sport că formaţia sa o va întâlni pe FC Ordabasy în deplasare, finanţatorul celor de la FC Botoşani, Valeriu Iftime, a avut o reacţie simpatică. 

„Ordabasy din Kazakhstan? Unde jucăm? La ei? Vai de capul meu! Serios? Şi cum se ajunge acolo? Dincolo de glume, trebuie să fim atenţi. Oricum, e mai accesibil faţă de Poznan (Polonia) sau Partizan Belgrad (Serbia). Mai complicat e cum ajungi acolo, în perioada asta, cu toate restricţiile astea. Doamne ajută! E o tragere la sorţi care îmi convine la prima strigare“, a spus Iftime. 

Şi, într-adevăr, există şi un avantaj pentru echipa sa. Campionatul din Kazahstan s-a întrerupt, mai întâi, în martie şi, din nou, la începutul lunii iulie, din cauza pandemiei! Acum nu se joacă în Kazahstan şi, drept urmare, adversara celor de la Botoşani e lipsită de ritm competiţional.

Meciurile echipelor româneşti în Europa

Liga Campionilor, preliminarii

*18/19 august (turul I): FC Floriana (Malta) - CFR

*25/26 august (turul II): CFR / FC Floriana - Dinamo Zagreb (Croaţia)

Liga Europa, turul I preliminar, 27 august

*FCSB - FC Shirak (Armenia)

*FC Ordabasy (Kazahstan) - FC Botoşani

*Lokomotiv Tbilisi (Georgia) - CS U Craiova

Meciurile se vor juca într-o singură manşă, la 27 august. Turul II e programat pentru 17 septembrie

.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite