Pantilimon, de netrecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pantilimon, încă o paradă de senzaţie în meciul cu United
Pantilimon, încă o paradă de senzaţie în meciul cu United

Portarul lui Manchester City a avut o evoluţie excelentă cu Arsenal, scor 1-0, ajutându-şi echipa să ajungă în semifinalele Cupei Ligii.

Costel Pantilimon a închis poarta lui Manchester City în sferturile de finală ale Cupei Ligii cu Arsenal, scor 1-0. Portarul român a avut două parade miraculoase în prima jumătate de oră a partidei cu „tunarii", una la reluarea lui Park şi încă una în faţa lui Oxlade-Chamberlain. Tocmai de aceea, cotidianul „The Sun" i-a acordat nota 8 românului, care a fost desemnat şi omul meciului. „Pantilimon a avut două intervenţii senzaţionale, astfel că Arsenal n-a putut prelua conducerea pe tabela de marcaj. Victoria i se datorează în mare parte, chiar dacă Aguero a fost autorul golului calificării pentru City", au scris jurnaliştii englezi. Aceştia au adăugat că aceasta a fost primul succes al lui City pe terenul lui Arsenal din ultimii 36 de ani.

Prestaţia lui Pantilimon a fost apreciată şi de titularul postului de portar de la City, Joe Hart, care i-a şi transmis un mesaj de felicitare rivalului său. „Mă bucur că am reuşit să-mi ajut echipa, dar şi coechipierii m-au ajutat pe mine când am avut nevoie, e bine că am învins o formaţie atât de puternică precum Arsenal. Hart mi-a trimis un mesaj şi m-a felicitat pentru prestaţia mea", a spus portarul împrumutat pentru un sezon de la Poli Timişoara.

Alături de City, în semifinale au mai ajuns Liverpool şi Cardiff, în timp ce partida Man. United - Crystal Palace s-a disputat aseară. Semifinalele se vor desfăşura în dublă manşă, turul urmând să aibă loc la 9 ianuarie 2012, iar returul două săptămâni mai târziu. Finala se va juca pe Stadionul Wembley, la 26 februarie. „Încă nu mă gândesc aşa departe. Să luăm lucrurile rând pe rând", a afirmat „Panti". 

3 meciuri a jucat Pantilimon la City până acum, toate în Cupa Ligii: cu Birmingham (2-0), cu Wolverhampton (5-2) şi cu Arsenal (1-0).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite