Pariul lui Darren Cahill: jucătorul de doar 18 ani pe care îl vede în Top 10 până la finalul lui 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darren Cahill face o predicţie interesantă pentru tenisul masculin
Darren Cahill face o predicţie interesantă pentru tenisul masculin

Darren Cahill anunţă ascensiunea în Top 20 mondial a unui tenismen de doar 18 ani, până la finalul anului. Antrenorul australian al Simonei Halep a pus ochii pe Yannick Sinner, câştigătorul Next Gen Finals 2019 - un Turneu al Campionilor pentru jucătorii de sub 21 de ani. Australianul nu exclude nici posibilitatea ca Sinner să ajungă între primii zece jucători ai lumii încă din 2020.

Yannick Sinner tocmai a reuşit, la Rotterdam, prima victorie a carierei împotriva unui jucător din Top 10 mondial: 7-6(5), 7-5 în faţa belgianului David Goffin. Italianul s-a calificat, astfel, în sferturile turneului din Olanda, unde îl are de înfruntat pe ibericul de pe poziţia 30 ATP, Pablo Carreno Busta. Chiar dacă în prezent, în Top 20 ATP nu regăsim decât un singur jucător care nu a împlinit încă 20 de ani - este vorba despre canadianul Felix Auger-Aliassime, în vâstă de 19 ani - lucrurile ar urma să se schimbe rapid, dacă predicţia lui Cahill se adevereşte.

„Jucătorii vor începe să îl privească mult mai atent de acum încolo, ceea ce va complica lucrurile pentru el. Este însă extrem de bun şi se va descurca, va răzbi. Consider că îi este la îndemână să termine anul undeva între poziţiile 15-25. Dar cred că el are încredere în sine că poate termina în Top 10 şi nu ar fi deloc o surpriză pentru mine“, a scris Darren Cahill, pe Twitter.

 Pe locul 79 la începutul acestei săptămâni, Sinner şi-a asigurat deja debutul în premieră în Top 70 de luni. De altfel, o sursă de inspiraţie excelentă pentru Sinner poate fi chiar câştigătorul ediţiei precedente a Next Gen Finals. Grecul Stefanos Tsitsipas a triumfat la Milano în 2018, apoi a reuşit un sezon 2019 fabulos, cu semifinală la Australian Open şi locul 5 - cea mai bună clasare a carierei.

Yannick Sinner este cel mai tânăr jucător de tenis care reuşeşte să învingă un jucător din Top 10 mondial, de la victoria lui Dennis Shapovalov, în 2017, în faţa lui Rafael Nadal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite