În semifinala Fed Cup, Irina Begu pierde cu Parmentier, 6-3, 2-6, 6-2, şi Franţa - România va avea meci decisiv de dublu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu FOTO EPA

Irina Beg (83 WTA( a fost învinsă, duminică, la Rouen de Pauline Parmentier (53 WTA), iar scorul întâlnirii Franţa - România, din semifinalele FedCup, a redevenit egal, 2-2.

Parmentier, 33 de ani, 1,75 metri înălţime, a controloat cu uşurinţă primul set. Foarte bună la acoperirea terenului şi cu serviciu puternic şi bine plasat, la fel ca lovitura ei de dreapta, franţuzoaica nu a avut de salvat nicio minge de break. Cu un bandaj pe genunchiul drept, Begu a evoluat slab în primul set, a greşit mult şi a fost suficient să-şi piardă o dată serviciul, la scorul de 1-2, pentru a ceda setul cu 3-6, după 40 de minute.

Românca de 28 de ani şi-a transformat subit jocul în setul al doilea. În primul rând, ea servit mult mai bine, a apăsat mai tare pe lovituri, a fost precisă şi inspirată de cele mai multe ori, devenind mai agresivă. Franţuzoaica a părut obosită, nu a mai servit atât de eficient şi a fost pusă clar în dificultate de mingile trimise de multe ori pe linii de româncă. Begu a fructificat prima minge de break la scorul de 2-1, câştigând la 0, s-a mai impus contra serviciului rivalei şi la 5-2 şi a închis setul cu 6-2, după o oră şi 17 minute de la start.

Pe cât de bine a evoluat Begu în al doilea set, pe atât de slab a făcut-o în al treilea. Ea a început cu un prim ghem catastrofal în decisiv, pe propriul serviciu, iar franţuzoaica a reintrat în joc, găsind resurse nebănuite, faţă de cum a evoluat în setul secund. Românca s-a prăbuşit sub greutatea propriilor erori, în timp ce jucătoarea franceză a evoluat din ce în ce mai bine. La mingea prin care Parmentier a făcut 5-2, pe serviciul Irinei, românca a călcat greşit şi s-a accidentat la glezna dreaptă. După ce a primit îngijiri medicale, românca a intrat pe teren pentru a termina partida, pe care Parmentier a câştigat-o după 6-2 şi după două ore şi patru minute.

Finalista din această întâlnire va fi stabilită de meciul de dublu. La francezi este posibil ca pe teren să intre perechea Kristina Mladenovic/Caroline Garcia. La echipa română, după accidentarea Irinei Begu, ar putea evolua Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

După prima zi a întâlnirii din semifinalele FedCup şi după al treilea meci de simplu, România conducea Franţa cu scorul de 2-1.

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, duminică, la Rouen, cu scorul de 6-7 (6), 6-3, 6-4, pe Caroline Garcia, locul 21 WTA.

În primul meci al zilei de sâmbătă, Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Kristina Mladenovic, numărul 66 mondial. Apoi, Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-3, 6-3, de Caroline Garcia, locul 21 WTA, în al doilea meci al semifinalei FedCup Franţa - România de la Rouen.

Citeşte şi
Comentariul LIVE TEXT al meciului 4 al semifinalei Fed Cup dintre Franţa şi România | Parmentier o învinge pe Begu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite