Peluza Cătălin Hâldan, acuzaţii grave la adresa celor de la Voluntari: „Zeci de jucători sunt contaminaţi cu COVID-19” Cum a reacţionat clubul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peluza Cătălin Hâldan susţine, printr-un comunicat postat pe Facebook, că gruparea FC Voluntari a ascuns cazurile de infectare cu noul coronavirus din club.

Ilfovenii au negat imediat acuzaţiile şi ameninţă că îi vor da în judecată pe dinamovişti.

Comunicatul Peluzei „Cătălin Hîldan”:

„Înainte de a intra în subiect, trebuie să subliniem că Dinamo îşi doreşte ca meciul cu Voluntari să se joace, la fel cum îşi doreşte ca toate meciurile rămase să fie disputate. În situaţia pe care o prezentăm aici este vorba în primul rând despre SĂNĂTATEA UNOR OAMENI, chiar dacă în ultima vreme oamenii aceştia au fost priviţi mai mult prim prisma cifrelor din drepturile de televiziune. Vorbim de sănătatea adversarilor şi de cea a jucătorilor noştri, care şi aşa este pusă în pericol de programul infernal, care încalcă orice regulă din medicina sportivă. [...] Mai grav este că vorbim nu doar despre nişte oameni mari, trataţi ca nişte gladiatori, ci despre nişte copii care nici măcar nu joacă fotbal pe bani.

Săptămâna aceasta la FC Voluntari s-au făcut teste de covid la greu. Câteva ambulanţe au venit de mai multe ori şi toţi copiii de la Academia Voluntari au fost testaţi. Rezultatul este incredibil: ZECI DE JUCĂTORI SUNT CONTAMINAŢI CU COVID-19 Jucătorii au fost trimişi acasă şi li s-a spus că sunt în carantină, că nu au voie să iasă din casă şi că poliţia va veni de câteva ori pe zi să-i controleze că se află la domiciliu. Academia s-a închis. Totul a fost ţinut sub tăcere. Oficialii lui FC Voluntari au dat declaraţii la tv, dar n-au suflat o vorbă despre problemele grave de sănătate de la club. În mod normal trebuia să fie declanşată o anchetă epidemiologică.

Jucătorii de la echipa mare ar fi trebuit să fie testaţi. Mai ales că ultimul test fusese făcut pe 23 iulie.

Avem dubii serioase legate de sinceritatea celor care prezintă rezultatele testelor. OR FI ACELEAŞI PERSOANE care, la ultimul nostru meci la Voluntari, au tipărit bilete cu aceeaşi serie, ca să bage banii direct în buzunar?

Juniorii de la Academia Voluntari se antrenează în aceeaşi bază sportivă cu seniorii. Cu mască şi fără mască, se întâlnesc, se salută, vorbesc, intră şi ies pe aceleaşi porţi.

Mai mult decât atât, uneori JOACĂ MECIURI AMICALE ÎNTRE EI. Ultimul meci al seniorilor a fost, nu de mult, cu juniorii de la U19.

IATĂ CELE 8 SOLICITĂRI ALE NOASTRE:

1. Cerem TESTAREA DE URGENŢĂ a jucătorilor de la FC Voluntari, înaintea meciului de duminică!

2. Cerem ca REZULTATELE SĂ NU MAI FIE ASCUNSE!

3. SOLICITĂM AJUTORUL PRESEI!

4. Cerem ca DSP Ilfov să prezinte datele pe care le deţine despre situaţia de la FC Voluntari!

5. SOLICITĂM INTERVENŢIA FORURILOR COMPETENTE DIN FOTBAL, pentru a asigura o testare UNIFORMĂ a jucătorilor (acelaşi tip de test)

6. CEREM CA FRF, care tocmai a primit fonduri importante de la FIFA, să folosescă o parte din aceşti bani pentru siguranţa şi sănătatea jucătorilor!

7. Cerem un tratament egal pentru toate echipele din Liga 1!

8. Solicităm Ministerului Sănătăţii şi Institutului Naţional de Sănătate Publică o poziţie medicală autorizată legată de expunerea la efort maximal a sportivilor de performanţă, după perioada de carantină, atât pentru cei testaţi negativ, dar ţinuţi în izolare, cât şi pentru cei testaţi pozitiv şi vindecaţi.”

Comunicatul emis de FC Voluntari: 

„Referitor la postarea de pe pagina de facebook" peluza Cătălin Hâldan "dorim să facem următoarele precizări: 

-Academia de Fotbal Voluntari nu este închisă, activitatea acesteia derulandu-se conform protocolului instituit de Ministerul Tineretului şi Sportului şi a Ministerului Sănătăţii
 

-Academia Voluntari şi-a reluat activitatea la data de 01.07.2020, s-a reluat activitatea târziu, faţă de alte cluburi care deja organizau selecţii şi jocuri amicale,
 

-juniorii noştri au început pregătirile după întocmirea unui protocol medical, protocol care respectă în totalitate recomandările Ministerului Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului ( 10 juniori pe teren, termoscanare, dezinfectare jucătorilor, distanţare fizică la antrenamente, declaraţii din partea părinţilor, chestionare epidemiologică, accesul şi părăsirea bazelor de antrenament pe porţi diferite, pauze întreantrenamente de 30 de minute, pentru a evita aglomeraţia jucătorilor, etc. ).
 

-antrenorii din cadrul Academiei au fost instruiţi, înainte de reluarea activităţii, cu privire la protocolul medical.

niciun junior din cadrul academiei nu a fost depistat cu temperatură.
 

-nicio ambulanţă nu a fost chemată la niciun antrenament ( în cazul în care era detectat vreun junior cu Covid 19 se declanşa imediat de către DSP anchetă epidemiologică).- juniori sunt termoscanati la intrarea în bazele sportive, iar temperatura este trecută de către antrenori într-un tabel.
 

-materialele cu care se lucrează la antrenament ( mingi, copete, etc.) sunt dezinfectate după fiecare antrenament.Jucătorii de la prima echipa NU au intrat în contact cu vreunul din juniorii Academiei de Fotbal Voluntari, aceştia din urmă folosind căi de acces diferite către terenurile de antrenament în zile şi intervale orare diferite faţă de pregătirile echipei mari.
 

-Propunem grupului " Peluza Cătălin Hâldan " să înceteze cu astfel de tertipuri ieftine preluate, parcă, din vecinătatea stadionului echipei pe care o susţin, Circul de Stat. Probabil, situaţia disperată în care se află Dinamo Bucureşti a condus la propagarea acestei avalanşe de informaţii FALSE. Considerăm că aceste INVENŢII SINISTRE aduc grave prejudicii de imagine clubului şi oraşului nostru, drept pentru care FC Voluntari va acţiona în instanţă organizaţia Peluza Cătălin Hâldan"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite