Pericolul numărul 1 pentru România: Cehia are o jucătoare aproape la fel de bună ca Neagu. „E inima echipei!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iveta Luzumova. FOTO: AFP
Iveta Luzumova. FOTO: AFP

Cehia poate că are o defensivă extrem de slabă, însă compensează printr-o ofensivă de cinci stele. Aşa a ajuns în optimi, acolo unde va întâlni, diseară (ora 18.30, Telekom Sport), România.

Chiar dacă s-a clasat pe locul 4 în grupa B, trupa pregătită de Jan Basny a marcat mai multe goluri decât România care a câştigat grupa A!

Dacă tricolorele au adunat 123 de reuşite în cinci partide, totalul cehoaicelor a fost de 134 de goluri. 30 dintre aceste puncte au fost realizate de vedeta echipei, Iveta Luzumova. Legitimată la Thuringer (Germania), acolo unde e pregătită de antrenorul româno-german, Herbert Muller, Luzumova e cea mai bună marcatoare a Ligii Campionilor în acest moment! Iar la actuala ediţie a Mondialului, pe lângă cele 30 de goluri, sportiva de 28 de ani a reuşit şi 27 de assist-uri. Acest bilanţ o face cea mai eficientă jucătoare a competiţiei.

„O putem compara cu Neagu“

Vedeta Cehiei a fost analizată pentru prosport.ro de Herbert Muller. „Luzumova? E o fată excepţională din toate punctele de vedere, o jucătoare valoroasă care duce toată Cehia după ea. E inima echipei, clar! Se poate face o comparaţie între ea şi Neagu, deşi Cristina e o jucătoare incredibil de complexă, pentru că are un şut şi de la 10 metri. Iveta n-are acest şut, e mai mult un centru de joc, pe când Neagu e mai mult un inter stânga“, a declarat tehnicianul celor de la Thuringer.

Herbert Muller are însă o favorită clară în meciul din această seară: „Va câştiga România, nu cred că are Cehia forţă să o bată. Eu spun că jocul Cehiei e uşor de ghicit, iar Ambros Martin va face exact acest lucru“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite