Petrolul a învins şi în al treilea amical al verii şi până acum n-a primit niciun gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrolul Ploiesti
Petrolul Ploiesti

Lupii au câştigat, duminică, şi cel de-al treilea amical din Slovenia, învingând cu 2-0 gruparea croată Slaven Belupo, partidă în care atacantul Patrick Nkoyi a spart gheaţa marcând primul său gol în tricoul Petrolului.

După 9 goluri înscrise şi niciunul primit în trei jocuri, succesul pare să fi devenit o stare de spirit în haita condusă de Răzvan Lucescu.
La antrenamentul din dimineaţa confruntării cu Slaven, Lucescu le-a cerut elevilor săi să câştige şi acest amical, dar nu pentru că era neapărat interesat de rezultat, ci la gândul că un nou succes le va da găzarilor o şi mai mare încredere în forţele proprii. Iar acest lucru s-a întâmplat câteva ore mai târziu, când jucătorii au pus în practică tot ce tehnicianul stabilise cu ei la şedinţa de pregătire, iar deznodământul a fost previzibil.
Fidel mixtului din amicalele precedente, Lucescu a alcătuit câte o formulă de echipă pentru fiecare repriză, iar după un început mai greu, Petrolul a pus stăpânire pe joc, printr-o posesie mai bună şi o organizare superioară. Forcingul din finalul primei părţi avea să fie răsplătit de golul reuşit de Mustivar, care a finalizat simplu o fază colectivă de atac.


Cu Beţa şi Albin în teren şi în repriza a doua, ploieştenii au construit meticulos, au pasat şi au mărit turaţia în jumătatea adversă. În urma unei astfel de faze, Nkoyi a trimis, din cădere, în poartă, majorând diferenţa în minutul 57. Până la final, Petrolul n-a mai forţat, s-a mulţumit cu o posesie prelungită, în timp ce farmaciştii au încercat, dar n-au mai putut să se apropie de poarta lui Bolboaşă. Mai mult, în ultimul sfert de oră, Lucescu i-a aruncat în luptă şi pe tinerii Alexandru Radu şi George Mareş, dându-le ocazia să guste din această victorie.
După al treilea amical câştigat în cantonamentul de la Maribor, ploieştenii au un moral excelent şi se pregătesc de ultimele două întâlniri ale stagiului, cu NK Maribor şi Partizan Belgrad. Dincolo de rezultate, îmbucurătoare este prestaţia fotbaliştilor lui Lucescu, care pe lângă cele 9 goluri înscrie, au reuşit performanţa de a nu încasa niciunul.

Răzvan Lucescu: ”Rezultatele din pregătiri nu înseamnă foarte mult, dar contează pentru noi ca grup, pentru moral. Ce se întâmplă ne ajută să avem o stare bună, dar suntem conştienţi că totul va fi diferit faţă de ce urmează în campionat. Echipa are o atitudine bună, băieţii intră pe teren şi luptă, iar din punct de vedere al organizării fiecare jucător ştie ce are de făcut, încearcă şi e preocupat să ajute echipa. Aşa că din acest punct de vedere pot spune că sunt mulţumit. Lotul e complet, există concurenţă pe posturi, dar dacă va mai veni cineva, atunci va fi foarte bine”.

lupii

Conducerea a fost la partida cu Slaven
Patronul Dan Capră şi directorul executiv Alexandru Crângu au ţinut să fie prezenţi la jocul contra croaţilor din Koprivnica, ambii ajungând la Maribor chiar înaintea disputei. Cei doi oficiali s-au întreţinut până la startul meciului cu antrenorul Răzvan Lucescu şi cu managerul sportiv Marius Nicolae, fiind interesaţi de modul în care decurge pregătirea echipei.

Peteleu şi Teixeira au absentat

La amicalul cu Slaven, Lucescu a avut două indisponibilităţi în lot, neputând conta pe Andrei Peteleu, în plină recuperare în urma unor probleme musculare, dar nici pe Filipe Teixeira, victima unei tendinite la genunchi, portughezul fiind menajat. Alţi doi fotbalişti, care deşi sunt valizi nu au evoluat, au fost portarii Peterson Pecanha şi Iuliu Oprea.


Amicalul cu NK Maribor se joacă miercuri, de la 19.00

După campioana Croaţiei, Dinamo Zagreb, Petrolul va întâlni o altă formaţie care a câştigat întrecerea internă, este vorba despre NK Maribor. Ca şi anul trecut, amicalul se va disputa pe stadionul ”Ljudski vrt”, partida de miercuri fiind programată tot de la ora 18.00 în Slovenia, o oră mai târziu în România. Vara trecută, NK Maribor şi Petrolul au remizat, scor 1-1, golul ploieştenilor fiind marcat atunci de către Jeremy Bokila, din penalty.

Sursa: fcpetrolul.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite