Piţurcă i-a descoperit pe noii Mutu şi Chivu şi vrea să revoluţioneze naţionala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mutu

Piţurcă încearcă să împrospăteze naţionala cu jucători tineri şi a convocat la naţională pentru meciurile amicale cu Albania şi Algeria câţiva fotbalişti noi.

Doi dintre ei, Florin Tănase şi Bogdan Vătăjelu, fotbalişti destul de puţin cunoscuţi, au plecat în fotbal pe trasee oarecum similare cu cele ale Adrian Mutu şi Cristian Chivu, foşti lideri ai naţionalei în perioada ultimelor performanţe ale lui Piţurcă.
Florin Tănase (19 ani) e poreclit noul Mutu, nu doar pentru că e piteştean. De fapt, de loc e din Găeşti, dar s-a remarcat la Piteşti, de unde a fost racolat de Gică Hagi, pentru Academia sa. Tănase a ajuns la Viitorul în 2011 şi a ieşit campion naţional cu grupa de juniori la care a activat. Deşi foarte tânăr, Florin impresioneză prin tehnică, forţă şi dribling, calităţi care l-au făcut pe Piţurcă să spună despre el că „poate fi noul număr zece al naţionalei”. Tănase, căruia îi place să joace ca al doilea vârf, recunoaşte că l-a admirat pe Mutu, dar acum e mare fan al lui Gică Hagi, deşi, fiind născut în decembrie 1994, n-a prins CM din SUA unde „Regele” a scris istorie. Florin Tănase (foto dreapta) s-a impus în acest retur, când a jucat în 12 meciuri şi a marcat 3 goluri. A fost însă şi protagonistul unei ratări uriaşe, în partida cu Petrolul, când a şutat în bară, singur cu portarul, de la un metru.

tanase

Vătăjelu, internaţional din Liga a II-a
Dacă Florin Tănase e „noul Mutu”, Bogdan Vătăjelu poate fi „noul Chivu”. Fotbalistul de 21 de ani joacă fundaş stânga la CS Universitatea Craiova, dar poate evolua şi în centrul apărării. Vătăjelu se aseamănă ca stil de joc cu Cristian Chivu, fostul căpitan al „tricolorilor” şi a ajuns la Craiova de la Metalul Reşiţa. Nu s-a născut însă la Reşiţa, asemenea lui Chivu, ci e bucureşean, crescut de Steaua. Piţurcă îl ştia de la juniori, din 2010, când pentru scurt timp a antrenat în Ghencea, dar şi de la naţionalele de juniori.”Are tehnică, forţă, viteză şi demonstrează maturitate în joc deşi n-a jucat niciun meci în Liga I”, spunea despre el fostul selecţioner de la tineret, Emil Săndoi. Faţă de colegul Tănase, Vătăjelu (foto jos) are  avantajul că a prins câteva meciuri la tineret. Dacă va debuta într-unul dintre cele două meciuri ale naţionalei el se va alătura pe lista destul de scurtă a internaţionalilor care au evoluat pentru „tricolori” din liga secundă. De-a lungul timpului, 20 de fotbalişti au jucat primul lor meci la naţională din Divizia B, printre care şi nume cunoscute precum Mircea Lucescu, Mircea Sandu, Duckadam, Coraş, Mujnai, Gică Ene sau Vasile Copil.

vatajelu

România va întâlni pe 31 mai Albania şi pe 4 iunie Algeria, ambele meciuri fiind transmise de Antena 1  
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite