Polonia vine cu o idee curajoasă în plină pandemie: Câţi oameni pot asista la evenimente publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii fotbalului din Polonia vor reveni, în curând, în tribune
Fanii fotbalului din Polonia vor reveni, în curând, în tribune

Cu o populaţie de aproape 38 de milioane de locuitori, Polonia are printre cel mai bune rezultate din Europa în ceea ce priveşte încetinirea răspândirii noului coronavirus.

Dacă în România facem paşi rapizi spre atingerea pragului de 1.200 de decese cauzate de COVID-19, în schimb, în Polonia, bilanţul negru n-a ajuns nici măcar la 1.000.

Iar asta pentru că polonezii au gestionat excelent situaţia, având printre cele mai bune rezultate din Europa. O singură statistică, cea privind numărului de decese la milionul de locuitori spune totul: 26 în Polonia, comparativ cu 60 în România!

Cu un asemenea bilanţ, polonezii şi-au permis să renunţe, gradual, la restricţii. Şi, începând cu 29 mai, se vor relua şi meciurile de fotbal. Dar, foarte probabil, nu cu porţile închise, aşa cum se întâmplă peste tot, ci cu 999 de spectatori la fiecare partidă! Potrivit gsp.ro, preşedintele federaţiei, fostul mare internaţional Zbigniew Boniek, i-a trimis planul premierului Mateusz Morawiecki şi aşteaptă aprobarea acestuia.

De ce 999 de spectatori? Fiindcă, în acest moment, în Polonia sunt permise organizarea unor evenimente publice cu maximum 1.000 de participanţi. Presa din Polonia a scris că disputarea meciurilor de fotbal cu 999 de spectatori în tribune ar putea fi doar o primă etapă. Următoarea ar putea însemna organizarea partidelor cu 20 la sută din capacitatea arenelor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite