Popovici, despre principalul pericol pentru cariera sa: Cum va gestiona statutul de vedetă mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popovici

David Popovici (17 ani) a plecat, acum vreo 10 zile, la Budapesta din postura unui sportiv promiţător, iar diseară, după ora 21.05, va reveni în ţară, fiind deja dublu campion mondial, cu o performanţă istorică în CV.

David Popovici a arătat, pe lângă o formă sportivă fabuloasă, şi o maturitate ieşită din comun, la Mondialele de nataţie de la Budapesta. 

Cu siguranţă, înotătorul de 17 ani e un geniu sportiv, dar şi un tip destul de inteligent în viaţa de zi cu zi. Vorbim despre o „specie“ rară în luma sportivilor de performanţă. Iar faptul că David e un om echilibrat reiese şi din răspunsul pe care l-a oferit, când a fost întrebat cum va gestiona noul său statut, de vedetă internaţională, dobândit după Mondialele de la Budapesta.

Ce a spus David Popovici?

*Sunt de părere că poate fi rău sau poate să te preseze foarte tare (n.r. – acest statut de vedetă) şi mă poate transforma în ceva ce nu vreau să devin, dar doar dacă las să se întâmple asta. Dacă mă înconjor doar cu oamenii pe care îi vreau, dacă ţin sub control tot ce vreau şi dacă ştiu ce e cu adevărat important pentru mine, adică doar înotul, atunci pot filtra toate informaţiile şi nu mă pierd. 

*Contează să filtrezi toate informaţiile şi să înveţi din greşelile pe care le-au făcut alţii, pentru că nu sunt primul tânăr talentat. Nu-mi place să spun despre mine că sunt un talent. Sunt puţin talentat, dar nu despre asta e vorba.

*Cred că Jocurile Olimpice (n.r. – de la Tokyo) m-au învăţat să rămân calm în timpul unei competiţii atât de importante şi cred că e ceva ce înotătorii nu pot realiza, să rămână calmi şi deconectaţi. Pot apărea nervi şi presiune, dar dacă ai echilibru, atenţie, dacă eşti puţin introvertit, cred că eşti pe cale să faci ceva măreţ.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite