Sport

articolul anterior articolul urmator

Popovici va fi răsplătit de Guvern: Suma pe care o va primi garantat pentru titlurile sale Mondiale

7
23 Jun 2022 10:32:52
Autor: Amir Kiarash

După o muncă titanică de aproape zece ani, zi de ani, David Popovici vede primele mari rezultate. Atât cele sportive, cât şi financiare.

David Popovici e noua stea a sportului, după performanţa sa istorică la Mondialele de la Budapesta. Victoria românului, în probele de 100 şi 200 de metri liber, a marcat o premieră nemaiîntâlnită de 49 de ani, după cum Adevărul a explicat aici.
 
În ultimele zile, s-a discutat mult despre cât de bine e răsplătit un campion de talia lui David în România. Mai întâi, s-a aflat salariul său, la Clubul Sportiv Dinamo, după cum Adevărul a scris aici, iar acum site-ul sport.ro a explicat ce sumă poate încasa Popovici, potrivit legii, pentru performanţele sale formidabile, la Mondiale.
 
Concret, puştiul de 17 ani va primi 56.000 de lei pentru fiecare titlu mondial din partea Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS). Vorbim, aşadar, de 112.000 de lei. Adică, aproximativ 22.000 de euro. 
 
Această sumă oferită de MTS poate fi dublată de Minister, aşa cum s-a întâmplat şi cu primele oferite medaliaţilor de la JO 2020, anul trecut.
 
Pe lângă banii de la MTS, David va fi răsplătit, aproape sigur, de:
 
*Clubul Sportiv Dinamo la care e legitimat. Potrivit legii, clubul poate oferi sportivului 50% din bonusul încasat de la MTS.
 
*Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) îl poate premia, de asemenea, pe dublul campion mondial.  
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Niculaie Ionel
23.06.2022, 11:12:29

“Rasplata” e inconsistenta, un mizilic tradițional-neaoș. Rezultatele, munca și talentul tânărului David valoreaza&cantaresc incomensurabil mai mult; din nefericire așa se înțelege astăzi, de către anumiți indivizi sa fie apreciate. Comparativ, un dealer ocazional de aceiași vârsta “produce” prin “combinații” ilegale sume net superioare; și-atunci unde este imboldul spre performanța, factorul determinant pentru o raportare-identificare cu un viitor campion, munca asidua alături de sacrificii și renunțări nenumărate? “Generozitatea” ar fi trebuit extinsă asupra întregului nucleu generator de acele excepționale rezultate din bazin, includem și părinții acolo. Sa Răscolești sentimentele mândriei a milioane si milioane de conaționali de-a fi roman și mândru de aceasta e un apanaj rar al vremurilor noastre iar tocmai de aceea consider subevaluata performanța acestui tânăr excepțional! Stima și respect părinților și apropiaților săi care au contribuit din plin la traiectoria sa! Multă sănătate și luciditate in viitor David, rămâi constant și un reper constant pentru mulți tineri romani! Dumnezeu cu tine și noi, toți!

0 (4 voturi)
Stefan din Nord
23.06.2022, 11:42:59

Halep castiga de 3 ori banii astia si daca face doar act de prezenta pierzand in doua seturi la zero in primul tur la un GS Dreptate e asta ?

-4 (4 voturi)
Claudius serban
23.06.2022, 12:19:10

Halep nu-i platita de MTS, Nu este afiliata MTS. E pe "barba" ei. Nu este legitimata la un club anume. sponsoritarile din turnee sunt oferite de entitati private, drepturi TV, etc. Nu au treaba cu statul roman, ca pierde sau castiga. Dinpotriva aduce prestigiu tarii, promovare gratuita pe banii tatalui ei care a sustinut-o financiar pe parcursul carierei. Nu amestecati mere cu pere.

+1 (1 vot)
SoldatD
23.06.2022, 12:33:50

Ai dreptate intr-un fel, dar este o diferenta intre ei. El este legitimat la un club sportiv unde primeste un salar de 7000 de Euro care poate va creste acuma, iar Simona din cate stiu a investit proprii ei bani pt echipament, deplasari, antrenamente ...defapt tatal ei daca imi aduc bine aminte si-a vandut ceva afacere pt asta.

Razvan.
23.06.2022, 12:06:46

Nu e foarte mult. Sper doar ca va pune mana pe niste contracte de publicitate avantajoase.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările