Popovici va fi răsplătit de Guvern: Suma pe care o va primi garantat pentru titlurile sale Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popovici

După o muncă titanică de aproape zece ani, zi de ani, David Popovici vede primele mari rezultate. Atât cele sportive, cât şi financiare.

David Popovici e noua stea a sportului, după performanţa sa istorică la Mondialele de la Budapesta. Victoria românului, în probele de 100 şi 200 de metri liber, a marcat o premieră nemaiîntâlnită de 49 de ani, după cum Adevărul a explicat aici.

În ultimele zile, s-a discutat mult despre cât de bine e răsplătit un campion de talia lui David în România. Mai întâi, s-a aflat salariul său, la Clubul Sportiv Dinamo, după cum Adevărul a scris aici, iar acum site-ul sport.ro a explicat ce sumă poate încasa Popovici, potrivit legii, pentru performanţele sale formidabile, la Mondiale.

Concret, puştiul de 17 ani va primi 56.000 de lei pentru fiecare titlu mondial din partea Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS). Vorbim, aşadar, de 112.000 de lei. Adică, aproximativ 22.000 de euro. 

Această sumă oferită de MTS poate fi dublată de Minister, aşa cum s-a întâmplat şi cu primele oferite medaliaţilor de la JO 2020, anul trecut.

Pe lângă banii de la MTS, David va fi răsplătit, aproape sigur, de:

*Clubul Sportiv Dinamo la care e legitimat. Potrivit legii, clubul poate oferi sportivului 50% din bonusul încasat de la MTS.

*Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) îl poate premia, de asemenea, pe dublul campion mondial.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite